Nafaka Nedeniyle Hapse Giren Babaya Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Nafaka Nedeniyle Hapse Giren Babaya Yardım Eli

Kayseri'de boşandığı eşine birikmiş nafakayı ödeyemediği için 3 gün önce hapse giren 3 çocuk babası Ahmet Eliaçık, borcunun AK Parti Kayseri İl Başkanlığınca yatırılması üzerine çocuklarına kavuştu.

26.01.2016 15:18

Kayseri'de boşandığı eşine birikmiş nafakayı ödeyemediği için 3 gün önce hapse giren 3 çocuk babası Ahmet Eliaçık, borcunun AK Parti Kayseri İl Başkanlığınca yatırılması üzerine çocuklarına kavuştu.

Eliaçık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 çocuğunun annesinden 2011 yılında boşandığı söyledi.

Kendisi ile kalan çocuklarına hem annelik hem de babalık yaptığını aktaran Eliaçık, eski eşine boşandıktan sonra düzenli nafaka ödediğini belirtti.

Eliaçık, 2015 yılının ocak ayında kuru temizleme üzerine olan iş yerini kapattıktan sonra maddi durumunun kötüleştiğini ve mayıstan itibaren eski eşine aylık 300 lira nafaka ödeyemediğini söyledi.

Eski eşinin geçen yıl eylül ayında açtığı dava sonucu 3 ay hapse mahkum olduğunu anlatan Eliaçık, bunun üzerine 24 Ocak Cuma günü İncesu Açık Cezaevi'ne girdiğini söyledi.

Olayın basında yer almasının ardından AK Parti İl Başkanlığının birikmiş nafaka borcunu ödemesiyle 3 gün hapis yattıktan sonra özgürlüğüne kavuştuğunu bildiren Eliaçık, "Boşandıktan sonra bu zamana kadar yaşlı annem ve babamla bu meseleyi göğüslemeye çalıştık. Çocuklarım karne aldıkları gün hapse girdim, 3 gün çok büyük hüzünle geçti. Ben çocuklarımdan hiç ayrı kalmamıştım. Bu zulme layık olmadığımı düşündüm. Cezaevindeki insanlar bile 'aramızda para toplayalım' dedi. Beni çocuklarıma kavuşturmak istediler. Bu durum beni çok duygulandırdı" diye konuştu.

-"3 gün 30 yıl gibi ağır geldi"

Yardımda bulunanlara teşekkür eden Eliaçık, "Çocuklarımdan hiç ayrı kalmamıştım. 3 gün, 30 yıl gibi ağır geldi. Bu ağırlığı da göğüsledik. Hapishane hayatı çekilecek gibi değil, Allah kimseyi düşürmesin. Orada da benim gibi mağdur insanlarla karşılaştım. Benim durumumda olan insanların sesi olma amacındayım. Devlet büyüklerimizden bu soruna el atmalarını bekliyorum" dedi.

Eliaçık'ın 11 yaşındaki kızı Sevim ise babasına kavuşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek "Devlet büyüklerinden nafaka olayını bitirmesini istiyoruz. Mutlu bir hayatımız olsun istiyoruz. Hapishanede sesini duyuramayanlar var. Onların da nafaka davaları kapansın. Babamız yokken zaman bin yıl gibi geçti" ifadelerini kulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nafaka Nedeniyle Hapse Giren Babaya Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement