NASA, 4 astronotunu taşıyan SpaceX roketini uzaya fırlattı - Son Dakika
Güncel

NASA, 4 astronotunu taşıyan SpaceX roketini uzaya fırlattı

NASA, uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in Falcon 9 roketi ile 4 astronotunu Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlattı. Crew 2'nin pilotu McArthur, Crew Dragon'un ilk kadın pilotu ve diğer astronotlarla SpaceX kapsülüne binen 2. kişi olarak tarihe geçerken NASA'nın SpaceX ile uzaya gerçekleştirdiği 2. seferi oldu.

23.04.2021 14:33  Güncelleme: 17:46

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) ve Elon Musk'ın sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in ikinci kez gerçekleştirilen uzay yolculuğu kapsamında 4 astronot, Falcon 9 roketi ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) fırlatıldı.

ASTRONOTLAR 6 AY İSTASYONDA KALACAK

"Crew-2" adı verilen görev için Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezinden uzaya fırlatılan Crew Dragon uzay aracındaki NASA astronotları Shane Kimbrough ve Megan McArthur ile birlikte Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) astronotu Akihiko Hoshide ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu Thomas Pesquet, 6 ay boyunca istasyonda kalacak.

TARİHE GEÇTİLER

Crew 2'nin pilotu McArthur, Crew Dragon'un ilk kadın pilotu ve diğer astronotlarla SpaceX kapsülüne binen 2. kişi olarak tarihe geçti. Söz konusu uzay yolculuğu, NASA'nın özel şirket SpaceX ile uzaya gerçekleştirdiği 2., SpaceX'in toplamda 3. seferi oldu.

NASA, 4 astronotunu taşıyan SpaceX roketini uzaya fırlattı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel NASA, 4 astronotunu taşıyan SpaceX roketini uzaya fırlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Vatandas: Heyt be adamlar uzaya taşinacak biz hala eyyyy cehape eyy kemal dinliyoruz .uyandiriyim dolar 8.5 tl oldu yani paramiz deger kaybetmeye devam ediyor..Ahaber i izlemeyi birakinda belki birgun bizde gercek gundemlerle ugrasiriz..) 11 2 Yanıtla
    Yörük: Para için gübreligini satsrsın 0 0
  • Abuzer kömürcü: Dolar pazaresi 10tl olacak demedi demeyin 4 0 Yanıtla
  • Uyuyan insan: Adamlar motosiklet kaskı ile uzaya gidiyor. Demekki kask önemli arkadaşlar 1 0 Yanıtla
  • Admin: Yıldızlarada kavuşsalar ölüm melegi gelip canlarını alacak boş işler bunlar allaha dua edin kıyamet yakın 0 0 Yanıtla
  • Anti fox: Söz siz fox izlemeyi bırakın bizde o zaman atv yi izlemeyecez 0 0 Yanıtla
    Ata: İşe, Türkçe öğrenmek ile başlayabilirsiniz. 0 0
  • Merabamülayimabi: Ver Mehteri Ver.. 0 0 Yanıtla

Advertisement