NATO Genel Sekreteri Rasmussen Gürcistan'da - Son Dakika
Güncel

NATO Genel Sekreteri Rasmussen Gürcistan'da

NATO Genel Sekreteri Rasmussen Gürcistan\'da

Rasmussen: "Gürcistan, NATO'ya üyeliğe her zamankinden daha yakın"

27.06.2013 17:22

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Gürcistan'ın NATO üyeliğine her zamankinden daha yakın olduğunu söyledi.

Rasmussen, resmi temaslarda bulunmak ve NATO-Gürcistan ilişkilerini müzakere etmek için geldiği Gürcistan'da, Gürcistan Meclis Başkanı David Usupaşvili ile bir araya geldi.

Görüşmede, Gürcistan'ın NATO'ya üyelik ve Avrupa-Atlantik kurumlarına entegrasyon konusunda önemli mesafe katettiğini ifade eden Rasmussen, yapılması gereken daha çok işler olduğunu, iç politikada bazı standartların uygulanması gerektiğini söyledi.

Ekimde yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimine hatırlatmada bulunan Rasmussen, seçimin ülke demokrasisinin güçlenmesine katkı sağlayacağını, seçim sonrasında tüm siyasi partilerin barış içinde yaşaması gerektiğini belirtti.

Afganistan'da görev yapan Gürcü askerlerine de değinen Rasmussen, onların çok önemli görev üstlendiğini vurguladı.

Bidzina İvanişvili hükümetinin de dış politika stratejisi olarak NATO'ya üyelik yolunu seçmesinin öneminden bahseden Rasmussen, "Gürcistan'ın, NATO'ya üyeliği her zamankinden daha yakın" dedi.

Gürcistan Meclis Başkanı Usupaşvili ise ülkesinin uluslararası güvenliğin sağlanmasına yaptığı katkılardan gurur duyduklarını söyleyerek, Afganistan'da görevli askerlerin, sivil halkı terör saldırılarına karşı korumak için ellerinden geleni yaptığını vurguladı.

Ülkesinin NATO üyeliği hedefinin gerçekleşmesi için tam demokratik ülke olmaları gerektiğini belirten Usupaşvili, gerek önceki hükümetin, gerekse İvanişvili hükümetinin bu politika yönünde çalıştığını kaydetti.

Gürcistan halkının barış, demokrasi ve işbirliğinden yana olduğunu belirten Usupaşvili, bu değerlerin NATO'nun temel ilkelerini oluşturduğunu ve Gürcistan'ın İttifak yolunda daha çok güç sarf etmesi gerektiğini ifade etti.

Rasmussen dün de  Başbakan Bidzina İvanişvili ile bir araya gelmiş ve ikili Gürcistan'ın NATO'ya üyeliği konusunda müzakerelerde bulunmuştu. - Tiflis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel NATO Genel Sekreteri Rasmussen Gürcistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement