NATO-Rusya Konseyi'ne katılan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'daki gösterilerde yetkililerin sergilediği tavır konusunda sert tavır takınan NATO'nun açıklamasını eleştirdi.
Açıklamasında ağırlığı, büyük ölçüde Ukrayna güvenlik birimlerinin kullandığı aşırı güce veren NATO'nun aksine Lavrov, "Ukrayna'daki göstericilerin agresif eylemlerini" eleştirirken, "dışarıdakilerin" Ukrayna'nın işlerine müdahil olmamaları gerektiğini söyledi.
Lavrov, NATO dışişleri bakanlarıyla bir araya geldikten sonra yaptığı basın toplantısında, "Muhalefet tarafındaki agresif eylemlerin kapsamını pek anlamıyorum" dedi.
Ukrayna'nın, Avrupa Birliği'yle Ortaklık Anlaşması ile Derin ve Kapsamlı Serbest Ticaret Anlaşması (DCFTA) imzalama sürecini askıya almasına da değinen Lavrov, "Ukrayna hükümetinin bir anlaşmayı onaylama ya da onaylamama konusunda egemenlik hakkını kullandığını" söyledi.
Ukraynalı politikacıların, durumu barışçıl bir şekilde sonuçlandırabileceklerini umduğunu ifade eden Lavrov, "Herkesi müdahale etmemeye teşvik ediyoruz" dedi.
NATO Dışişleri Toplantısı'nın ilk gününde 28 üye ülke adına yapılan açıklamada, Ukrayna polisinin aşırı güç kullanımı kınanmıştı. Lavrov, bu açıklamayla ilgili olarak "NATO'nun neden bu tür açıklamalar yaptığını anlamadığını" söyledi. - Brüksel
Son Dakika › Güncel › NATO ile Rusya Arasında Ukrayna Çatlağı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.