Nebil Özgentürk'ten "Sanatımızın Hatıra Defteri" - Son Dakika
Güncel

Nebil Özgentürk'ten "Sanatımızın Hatıra Defteri"

Nebil Özgentürk\'ten "Sanatımızın Hatıra Defteri"

Sanatımızın Hatıra Defteri 26 Nisan Cuma günü 21.45'te birbirinden çarpıcı öyküler ve makyaj sürprizleriyle ekrana gelmeye devam ediyor.

25.04.2013 15:29

9. Bölüm

Kör Kuyular Şarkısı Kim İçin Bestelendi?

Güven Kıraç'tan Aziz Nesin…

Hüseyin Avni Danyal'dan Münir Nurettin…

CNN TÜRK'te, Nebil Özgentürk'ün yazıp yönettiği, Cihan Ünal'ın seslendirdiği Sanatımızın Hatıra Defteri 26 Nisan Cuma günü 21.45'te birbirinden çarpıcı öyküler ve makyaj sürprizleriyle ekrana gelmeye devam ediyor.

Belgesel, Güven Kıraç'ın Aziz Nesin'e tıpatıp benzediği kısa bir filmle ve yine Hüseyin Avni Danyal'ın Münir Nurettin'in bir konser anını aktardığı bir kısa performansla renkleniyor.

Paris'te müzik eğitimi alan, Gazi'nin sofralarında kimi zaman şarkı söylemeyi reddeden Münir Nurettin Selçuk neden Belediye Temizlik İşlerinden emekli oldu? Kör Kuyular bestesi bir televizyon dizisi sayesinde nasıl günümüz gençliğiyle tanıştı!

Yeşilçam'da tam 400 filmde figüranlık yapan Masist Gül, çizgi romanlarda nasıl başrolü kaptı? Ve ölümünden sonra neler oldu?

Hababam filmleri hâsılat rekoru kırarken, eserin yaratıcısı Rıfat Ilgaz neden yoksulluk rekoru kırıyordu? Rıfat Ilgaz neden filmleri izlemek istemedi, neden kırılıp döküldü?

Aziz Nesin'le yapılan aşk ve doğa röportajı 70'lerin siyah beyaz ekranında neden denetimden geçemedi? Zeynep Oral'ın 70'lerde Aziz Nesin'le yaptığı röportajın yayınlanmama gerekçesi nasıl Aziz Nesin'li oldu?

Sezen Aksu'nun liseli zamanlarında bindiği belediye otobüsü nasıl konser salonuna dönüştü, şoförün akıbeti ne oldu? İzmir'de lise öğrencisiyken şarkı söyledi belediye otobüsünde ve otobüs şoförü de aşka geldi… Güzergah değiştirdi. Sonra ne oldu?

Sorularının cevabı, 26 Nisan Cuma günü saat 21.45'te CNN TÜRK'te Nebil Özgentürk'le Sanatımızın Hatıra Defteri'nde olacak.

YAYIN TARİHİ: 26 NİSAN 2013/ CUMA

YAYIN SAATİ: 21.45

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nebil Özgentürk'ten 'Sanatımızın Hatıra Defteri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement