Nelson Mandela'nın Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika
Güncel

Nelson Mandela'nın Hayatını Kaybetmesi

Nelson Mandela\'nın Hayatını Kaybetmesi

İngiltere'nin başkenti Londra'da çok sayıda kişi, Mandela heykeli ve Güney Afrika Büyükelçiliği'nin önüne çiçekler bırakıyor, mumlar yakıyor Güney Afrikalı Abrahams: "O olmasaydı, ben bugü...

06.12.2013 15:50

Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın hayatını kaybetmesinin ardından, İngiltere'nin başkenti Londra'da Parlamento meydanında bulunan Mandela heykeli ve Güney Afrika'nın Londra Büyükelçiliği'nin önünde çok sayıda kişi efsanevi lideri anıyor.

Mumlar yakan ve çiçekler bırakan pek çok kişi, buketlere Mandela'ya duydukları sevgiyi anlatan "Bir ülkenin babası, dünya için ilham kaynağı" gibi notlar iliştiriyor. Londra'da yaşayan Güney Afrikalı Kim Abrahams AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mandela'nın ölüm haberini facebook'tan öğrendim. Sağlığının iyi olmadığını biliyordum ama yine de şok oldum" dedi.

Abrahams, Mandela'ya duyduğu saygıyı göstermek için parlamento meydanındaki Mandela heykelini ziyaret etmek istediğini dile getirerek, "Benim için çok şey ifade ediyordu. O olmasaydı, ben bugün burada olamazdım. Babamı kaybetmiş gibi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Londra'dan Jack isimli bir diğer kişi ise "Mandela'nın verdiği mücadeleyi anmak için buradayım. O bir insandan da öteydi, bir efsaneydi" diye konuştu.

İngiliz Parlamentosu'nun önündeki "Parlamento meydanına", dönemin İngiltere Başbakanı Gordon Brown tarafından 2007 yılında Mandela'nın heykeli dikilmişti.

Bu arada, İngiltere Başbakanlığı'ndaki Birleşik Krallık bayrağı da Mandela'nın ölümü dolayısıyla yarıya indirildi. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nelson Mandela'nın Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement