New York'ta Türk Günü Balosu - Son Dakika
Güncel

New York'ta Türk Günü Balosu

New York\'ta Türk Günü Balosu

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun (TADF) düzenlediği New York Türk Kültür Festivali'nin en önemli etkinliklerinden geleneksel Türk Günü Balosu, New York'a Türkiye havalarını taşıdı.

28.05.2011 17:00

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun (TADF) düzenlediği New York Türk Kültür Festivali'nin en önemli etkinliklerinden geleneksel Türk Günü Balosu, New York'a Türkiye havalarını taşıdı. Anıtkabir'den özel olarak getirilen Türk Bayrağı'nın sahneye asıldığı gecede Linet ve Ferhat Göçer şarkılarıyla katılımcıları coşturdu.

New York'ta bugün düzenlenecek 30'uncu Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali öncesinde, Times Meydanı'ndaki Marriott Otel'de duzenlenen Turk Günü Balosu katılanları coşturdu. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği baloya, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, BM Daimi Temsilcisi Ertuğrul Apakan, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Taşbaşı, Federasyon Başkanı Kaya Boztepe'nin yanısıra çok sayıda Amerikalı ve Türk davetli katıldı. Gecede Ferhat Göçer ve Linet şarkılarını söyledi. Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali için Anıtkabir'den özel olarak getirilen Türk Bayrağı getirildi. Washington Büyükelçisi Namık Tan, gecede yaptığı konuşmada, Türk Günü Yürüyüşü'nü aralıksız 30 yıldır sürdürmeyi başaran Türk-Amerikan toplumunu kutlayarak '30 yıl az bir süre değil. Bu başarıda emeği geçen eski ve yeni federasyon başkanlarını kutluyoruz" dedi. Büyükelçi Tan, şöyle dedi:

"Türk-Amerikan ilişkilerinin temelini Türk-Amerikan toplumu oluşturmaktadır. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi başta olmak üzere bu çatılar altındaki dernekler 300'e ulaşmıştır. Türk toplumu kültür, medya, siyaset, ekonomi gibi alanlarda daha faal oldukça, sesi daha gür çıktıkça hem toplumumuzun hem de anavatanımızın görünürlüğü daha da artacaktır. Türk-Amerikan toplumumuzun geçtiğimiz yıl sözde Ermeni iddiaları konusundaki karar tasarısına ilişkin süreçte oynadığı etkin rol, toplumumuzun birlik ve bütünlük içerisinde hareket ettiğinde neler yapabileceğinin en büyük kanıtıdır. Türk-Amerikan çatı kuruluşları arasında gelişmekte olan işbirliği çok önemlidir. "

New York Başkonsolosu Mehmet Samsar da Türk Günü Yürüyüşünün önemine değindiği konuşmasında, 'Amerika'da Türklerin bir yandan çok çalışarak güçlü ve etkili hale gelmesi, bir yandan da Türk kültürüyle iç içe olması son derece önemlidir. Türk Günü Yürüyüşü bu sebeple çok önemlidir. Diasporası güçlü olan ülkeler her zaman uluslararası alanda güçlü olurlar. Sizler siyaset alanında, ekonomik alanda, kültür alanında güçlü olacaksınız ki Türkiye güçlü olsun' dedi. Etnik köken, siyasi görüş ve fikir algılaması ne olursa olsun, herkesin tek bir neden için geceye katıldığına değinen Samsar, 'Tek bir Türkiye var, Ne Mutlu Türküm Diyene" diye konuştu.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Kaya Boztepe de geceye katılanlara tek tek teşekkür ederek, bu yıl 30. yılını kutlayan Türk Günü Yürüyüşünün 30 yıl önce kaldırımlarda başladığını ve artık yürüyüşün çok daha görkemli bir festivale dönüşerek bugünlere geldiğini anlattı.

Dokuz Eylül Üniversitesi 'Anadolu'dan Esintiler Dans Topluluğu'nun, Türkiye'nin değişik yörelerine özgü halk oyunları sunduğu gecede sahneye çıkan Linet ve Ferhat Gocer, izleyicilere unutamayacakları bir müzik ziyafeti çekti. Gece sonunda, Büyükelçiler Tan ve Apakan, Başkonsolos Samsar, TADF Başkanı Kaya Boztepe, sahnede Ferhat Göçer'in yanında 'Onuncu Yıl Marşını' tüm davetlilerin katılımıyla söyledi. Göçer, gecede yer almaktan büyük onur duyduğunu belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel New York'ta Türk Günü Balosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement