Niğde-Çocuklar Önce Eğlendi, Sonra Ağladı - Son Dakika
Güncel

Niğde-Çocuklar Önce Eğlendi, Sonra Ağladı

Niğde-Çocuklar Önce Eğlendi, Sonra Ağladı

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'ndeki Ulukışla Toroslar Kültür ve Sanat Festivali'nin İkinci Günü Renkli Görüntülere Sahne Oldu. Festival Kapsamında, Ulukışla Belediyesi'nin Organize Ettiği Şölende Sünnet Olacak Çocuklar Dinar Belediyesi'nin Selamsız Bandosu'nun Söylediği Şarkılarla İlçe Merkezinde Kortej Yürüyüşü Yaptı. Hükümet Konağı'ndan Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'na Kadar Yürüyen Grup, Burada Düzenlenen Şölende Eğlendi. Belediye Başkanı CHP'li Hacı Avşar, Çocuklarla Birlikte Hatıra Fotoğrafı Çektirdi. Daha Sonra Sünnet Olacak 28 Çocuk, Davul Zurna Eşliğinde Oyun Oynadı. Başkan Avşar'ın Bir Grup Çocukla Birlikte Sünnet Pastasını Kesmesinin Ardından Çocuklar Sünnet Edilerek Erkekliğe İlk Adımı Attı. Şölende Eğlenen Çocuklar, Sünnet Sırasında Gözyaşlarını Tutamadı. Çocuklarla Tek Tek İlgilenen Başkan Avşar, Tüm Çocuklara Birer Çeyrek Altın Hediye Etti. Sünnet Şöleninde 28 Çocuğun Erkekliğe İlk Adımı Attığını Belirten Başkan Avşar, "sünnet Şölenlerinde Çocuklarımızın Güzel Şeylerin, Eğlencelerin, Yaşamlarında Unutamayacakları Anların Olması Gerekiyor. Tabi Bu Külfet Getirdiği İçin Maddi Durumu İyi Olmayan Çocuklarımıza, Onların Ailelerini Rencide Etmeden, Ulukışla Belediyesi'nin Önderliğinde 7'ncisini Yaptığımız Festival Kapsamında Sünnet Şöleni Düzenliyoruz. Her Yıl 30'a Yakın Çocuğumuzu Sünnet Ettiriyoruz. Gerekli Şekilde Halkımıza Destek Vermeye Çalışıyoruz, Bu Güzelliği Paylaşmak İstiyoruz" Dedi.

03.07.2010 22:59

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'ndeki Ulukışla Toroslar Kültür ve Sanat Festivali'nin ikinci günü renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında, Ulukışla Belediyesi'nin organize ettiği şölende sünnet olacak çocuklar Dinar Belediyesi'nin Selamsız Bandosu'nun söylediği şarkılarla ilçe merkezinde kortej yürüyüşü yaptı. Hükümet Konağı'ndan tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'na kadar yürüyen grup, burada düzenlenen şölende eğlendi. Belediye Başkanı CHP'li Hacı Avşar, çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra sünnet olacak 28 çocuk, davul zurna eşliğinde oyun oynadı. Başkan Avşar'ın bir grup çocukla birlikte sünnet pastasını kesmesinin ardından çocuklar sünnet edilerek erkekliğe ilk adımı attı. Şölende eğlenen çocuklar, sünnet sırasında gözyaşlarını tutamadı. Çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Avşar, tüm çocuklara birer çeyrek altın hediye etti. Sünnet şöleninde 28 çocuğun erkekliğe ilk adımı attığını belirten Başkan Avşar, "Sünnet şölenlerinde çocuklarımızın güzel şeylerin, eğlencelerin, yaşamlarında unutamayacakları anların olması gerekiyor. Tabi bu külfet getirdiği için maddi durumu iyi olmayan çocuklarımıza, onların ailelerini rencide etmeden, Ulukışla Belediyesi'nin önderliğinde 7'ncisini yaptığımız festival kapsamında sünnet şöleni düzenliyoruz. Her yıl 30'a yakın çocuğumuzu sünnet ettiriyoruz. Gerekli şekilde halkımıza destek vermeye çalışıyoruz, bu güzelliği paylaşmak istiyoruz" dedi.

Festivalin sonunda vatandaşları birbirinden güzel konserlerin beklediğini kaydeden Avşar, "Tabi bu bir güzellik, bu güzelliklerin de paylaşılması gerekiyor. Güzellik paylaşıldığı sürece anlam kazanır. Biz, Ulukışla Belediyesi olarak keyif alıyoruz. Dileğimiz bundan sonraki festivallerde daha güzel etkinliklerde halkımıza buluşmak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Burası yayla kenti olduğu için tabelada nüfus sayısı 5-6 bin olmasına rağmen, yazın 15 bine kadar çıkıyor. Festivalimize de halkın yoğun ilgi gösterdiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Niğde-Çocuklar Önce Eğlendi, Sonra Ağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement