Nijerya'da Orduyla Boko Haram Arasında Çatışma ?çıktı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Nijerya'da Orduyla Boko Haram Arasında Çatışma ?çıktı

01.09.2014 17:30

Nijerya'da ordu birliklerinin Boko Haram militanlarının Bama kasabasını ele geçirmesini engellemek için örgütle çatışmaya girdiği bildirildi.

Nijerya'da ordu birliklerinin Boko Haram militanlarının Bama kasabasını ele geçirmesini engellemek için örgütle çatışmaya girdiği bildirildi.

Ülkenin kuzeyindeki Borno eyaletinin Bama kasabasının sakinleri ve ordu kaynakları, Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde birkaç kasabayı ele geçiren Boko Haram militanlarının, sabah saatlerinde Bomo kasabasını işgal ettiğini belirtti.

Bölgede birçok asker olduğunu belirten Danyabo Aminu isimli balıkçı, ordunun ağır silahlı örgütle çatışmaya girdiğini, sivillerin iki ateş arasında kaldığını söyledi.

Hava kuvvetlerinden ismini vermeyen bir yetkili ise operasyonu doğruladı ancak çatışma devam ettiği için kayıplar hakkında kesin bir bilgi veremeyeceğini kaydetti.

Boko Haram terör örgütü, 2013'te de Bama kasabasını ele geçirmeye çalışmış ancak ordu tarafında geri püskürtülmüştü.

Boko Haram lideri Ebu Bekir Şekau geçen hafta "hilafet devleti" kurduklarını, Nijerya'nın kuzeyinde ele geçirdikleri bütün bölgelerin "hilafet devletinin bir parçası olduğunu" duyurmuştu.

Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde, Mayıs 2013'te Boko Haram tehdidi nedeniyle ilan edilen olağanüstü hala devam ediyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da Orduyla Boko Haram Arasında Çatışma ?çıktı - Son Dakika


Advertisement