Nijerya'da Şiddet - Son Dakika
Güncel

Nijerya'da Şiddet

Nijerya\'da Şiddet

Plateau eyaletinde bir köyde 15 ev ateşe verildi Görgü tanıkları çok sayıda kişinin hayatını kaybetmiş olabileceğini bildirdi.

06.02.2014 22:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijerya'nın Plateau eyaletindeki Wase bölgesinde bir köye düzenlenen saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybetmiş olmasından endişe ediliyor.

AA muhabirine açıklamada bulunan bir görgü tanığı, "Mavo köyüne etnik Tarok grubundan silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda, çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını" söyledi.

Polis olaya ilişkin henüz kendilerine bilgi verilmediğini belirtirken, yerel yetkili Zakari Haruna gazetecilere yaptığı açıklamada saldırıyı doğruladı.

"Etnik bir gruba mensup silahlı kişilerin Mavo'ya saldırı düzenlendiğini, olayda ölenlerin olduğunu ve 15 kadar evin ateşe verildiğini" bildiren Haruna, güvenlik güçlerinin sevk edilmesinin ardından bölgede durumun normale döndüğünü kaydetti.

Nijerya'nın Plateau eyaleti etnik ve dini temelli çatışmalar yüzünden şiddet eylemlerine sahne oluyor.

Hristiyan Tarok grubu geçmişte Müslüman Hausa-Fulani grubuna yönelik saldırılarıyla gündeme gelmiş,  2004 yılında eyalette olağanüstü hal ilan edilmişti. Bu dönemde, bölgedeki etnik gruplara ellerindeki silahları teslim etmeleri karşılığında para vaadinde bulunulmuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da Şiddet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement