Nijerya Devlet Başkanı, Kaçırılan Öğrencilerin Aileleriyle Görüşecek - Son Dakika
Güncel

Nijerya Devlet Başkanı, Kaçırılan Öğrencilerin Aileleriyle Görüşecek

Nijerya Devlet Başkanı, Kaçırılan Öğrencilerin Aileleriyle Görüşecek

Taliban tarafından başından vurulan Pakistanlı Yusufzay, Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ın kızların güvenli şekilde serbest kalması sözünü verdiğini belirtti.

14.07.2014 23:59  Güncelleme: 08:47

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ın, Boko Haram tarafından kaçırılan kız öğrencilerin aileriyle görüşeceği bildirildi.

Jonathan, babası Ziaudeen Yusufzay ile Malala Vakfı üyeleriyle ülkeyi ziyaret eden ve Taliban tarafından başından vurulan Pakistanlı Malala Yusufzay ile görüştü.

Yusufzay, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Nijerya liderinin kız öğrencilerin güvenli şekilde örgütün elinden kurtarılması sözünü verdiğini açıkladı.

Ailelerin Devlet Başkanı Jonathan ile görüşme taleplerini ziyaretinde ilettiğini belirten Yusufzay, bunun üzerine Jonathan'ın çocukların aileriyle görüşeceğine yönelik garanti verdiğini aktardı.

Nijerya liderinin kızların en kısa zamanda serbest kalması için yardımcı olacağına inandığını dile getiren Yusufzay, "Jonathan, Boko Haram'ın elindeki kızların en kısa zamanda serbest kalması için bana söz verdi" dedi.

Yusufzay, görüşmede doktor, öğretmen, mühendis olmak isteyen ancak imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen kız çocuklarının yaşadığı sıkıntıları da değerlendiklerini de ifade etti.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Reuben Abati de yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Jonathan'ın kızların kurtarılması için her türlü çabayı gösterdiğini belirterek, bu kapsamda ABD, İngiltere, Fransa, İsrail ve başka devletlerle işbirliği içinde çalıştıklarını aktardı.

Abati, Nijerya liderinin kaçırılan kızların aileleriyle görüşeceğini de doğruladı.

"Kızlarımızı Geri Verin" kampanyasının koordinatörü Hadiza Bala Usman ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malala Yusufzay'ın, Devlet Başkanı ile görüşmesinden önce örgütün elinden kaçmayı başaran 4 kızla bir araya geldiğini söyledi.

Babası Pakistan'ın Svat Vadisi'nde kız öğrenciler için bir okul işleten Malala, 9 Ekim 2012'de okula gitmek için bindiği otobüste saldırıya uğramıştı. Otobüse binen bir Taliban militanı Malala'ya adını sormuş, daha sonra genç kıza üç kez ateş etmişti.

Başından yaralanan Malala, saldırıdan 6 gün sonra tedavi için İngiltere'ye getirilmiş, Birmingham'daki Kraliçe Elizabeth Hastanesi'nde yaklaşık 3 ay kalmış ve kafatasına metal bir plaka yerleştirilmişti.

Malala Yusufzay, 2013 yılında Nobel Barış Ödülü için finale kalan üç aday arasında yer alıyordu.

Boko Haram militanları, 14 Nisan'da Borno eyaletinin Chibok kentinden iki yüzden fazla kız öğrenciyi kaçırmıştı. Kaçırılan kızlardan 54'ü geri dönmüştü.

Boko Haram örgütü liderlerinden Ebubekir Şekau, yayınlanan son videosunda hapisteki militanları serbest kalana kadar, kaçırılan kız öğrencilerin bırakılmayacağını yineledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya Devlet Başkanı, Kaçırılan Öğrencilerin Aileleriyle Görüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement