Nisa Nur'a Kardeşi Hayat Verecek - Son Dakika
Güncel

Nisa Nur'a Kardeşi Hayat Verecek

Nisa Nur\'a Kardeşi Hayat Verecek

Düzce'de, Akdeniz anemisi hastası 7 yaşındaki Nisa Nur Denizoğlu'nun yaşama tutunması için gerekli ilik nakli 9 yaşındaki ağabeyi Enes'ten yapılacak.

14.02.2015 12:52

Düzce'de, Akdeniz anemisi hastası 7 yaşındaki Nisa Nur Denizoğlu'nun yaşama tutunması için gerekli ilik nakli 9 yaşındaki ağabeyi Enes'ten yapılacak. Nisa Nur'un tedavi süreci için 100 bin lira gerekirken, aile hayırseverlerden yardım istedi.

Düzce'nin Yukarı Yahyalar Mahallesi'nde oturan 40 yaşındaki Ahmet ve 33 yaşındaki Gülseren Denizoğlu'nun 3 çocuğundan biri olan Nisa Nur'a 3.5 yaşında 'Talasemi majör" teşhisi konuldu. Nisa Nur'a Akdeniz Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde kök hücre nakline karar verilirken, gerekli nakil 9 yaşındaki ağabeyi Enes'ten yapılacak. Haziran ayına kadar naklin yapılması planlanırken, işsiz olan Ahmet Denizoğlu tedavi süreci için gerekli parasının olmaması üzerine yardım toplanması için Düzce Valiliği'ne başvurdu. Valilik ameliyat için gerekli paranın 100 bin lira olduğuna karar vererek, yardım hesapları açılmasına izin verdi. Kızının tedavisi için yardım isteyen Ahmet Denizoğlu, şöyle dedi:

"Kızımızın doğuştan Akdeniz anemisi yani talasemi hastalığı varmış. Biz 3.5 yaşında fark ettik. Düzce Üniversitesi Hastanesi'ne gittik hemen kan taktılar. Daha sonra bizi Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk ettiler. 7 ay takip edildik ve Ankara Dışkapı Hastanesi'ne sevk edildik. Bir genle karşılaşıldı. Bunu öğrendikten sonra Akdeniz Üniversitesi'ne yönlendirildik. En geç Haziran ayına kadar ilik nakli olacak, sıraya girdik. Şu anda işim yok, maddi gücüm yok. Oralarda 1.5 yıllık tedavi süreci var, bununla ilgili yardım yapılmasını rica ediyorum."

Hastalığının farkında olan Nisa Nur, "Talasemi hastasıyım. İyileşmek istiyorum" diye konuşurken, ağabeyi Enes ise kardeşinin iyileşmesi için ilik vereceğini söyledi. - Zce

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nisa Nur'a Kardeşi Hayat Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mehmet: Ben yardım etmek istiyorum. Nasıl yardim edebilirim 0 0 Yanıtla

Advertisement