Nizip'te Atatürk ve Spor Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Nizip'te Atatürk ve Spor Konulu Konferans Düzenlendi

Nizip\'te Atatürk ve Spor Konulu Konferans Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi Nizip Yerleşkesinde "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Abakay tarafından "Atatürk ve Spor" konulu konferans düzenlendi.

23.05.2012 18:10  Güncelleme: 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konferansa; Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Derman, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

İnsanlık tarihinin başlangıcından günümüze kadar geçen tarihi süreç içerisinde sporun gelişimine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Abakay, Kurtuluş Savaşı sonrası kurulan milli devletin oluşturduğu halkın, devletin sürekliliğini sağlamak için güçlü bir topluma dönüşmesi gerektiğini belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Abakay, Mustafa Kemal Atatürk'ün, sporda ileri gitmiş dünya uluslarıyla uyumlu bir beden eğitimi ve spor politikasını ele alarak bu politikayı devlet politikası haline getirmek istediğini, bedenen, fikren, ahlaken sağlıklı bir toplum oluşturmak niyetinde olduğunu ifade etti.

Atatürk'ün "Spor yalnız beden kabiliyetlerinin bir üstünlüğü sayılamaz, idrak ve zeka, ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka ve kavrayışı yerinde olan az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" sözünü anımsatan Yrd. Doç. Dr. Abakay, Atatürk'ün bu sözüyle olimpizme bakış açısını, inandığı sporcu profili çizdiğini söyledi.

Sporcunun yalnızca zeki, çalışkan ve teknik becerilere sahip olmasının yetmeyeceğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Abakay, sporcuların spor ahlakına uygun davranış sergilemesini, onurlu mücadele etmelerini, yenme ve yenilmeyi kabullenmeyi, sporun kuralları çerçevesinde iyi mücadele edilmesini istediğini kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nizip'te Atatürk ve Spor Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement