Obezite ile Mücadele İçin Çocuklara Bisiklet - Son Dakika
Güncel

Obezite ile Mücadele İçin Çocuklara Bisiklet

Obezite ile Mücadele İçin Çocuklara Bisiklet

Samsun'da Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında bisiklet modülü dersini uygulayan okullara bisiklet desteği verildi.

01.10.2015 14:25

Samsun'da Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında bisiklet modülü dersini uygulayan okullara bisiklet desteği verildi. Hareketli yaşam ve obezite ile mücadele amacıyla verilen toplam 650 bisikletten 150'si düzenlenen törenle öğrencilere teslim edildi.

Samsun'da Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen çalışma kapsamında imzalanan protokolle bisiklet modülü dersini uygulayan okullara verilen bisiklet desteği nedeniyle tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve öğrenciler katıldı. Okullara verilen 650 bisikletten 150'isi törende öğrencilere teslim edildi. Sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ve obezite ile mücadele için yapılan uygulama kapsamında bisikletleri alan öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Vali Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz da törende bisiklete bindi.

Törende konuşma yapan Vali İbrahim Şahin, "Dünyamızda özellikle zengin ülkelerin, gelişmişlik düzeyi yüksek batı ülkelerinin en büyük problemi obezite. Onun için açlıkla mücadele eden ülkelerin karınlarının doymasından daha fazla parayı zayıf kalmak için harcıyorlar. Hareketlilik bizi her zaman sağlıklı kılar. Samsun çok şanslı bir il. Özellikle müstakil bisiklet yolluna sahibiz. Maalesef şehirleri planlarken çoğu zaman bisiklet yolunu ihmal ediyoruz, yapmıyoruz. Dolayısıyla insanlar da bisiklet kullanamıyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Obezite ile Mücadele İçin Çocuklara Bisiklet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement