Öğrencinin İsyanı Salonu Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Öğrencinin İsyanı Salonu Büyüledi

Öğrencinin İsyanı Salonu Büyüledi

Tıp fakültesi öğrencisi konuştu, başhekim ayakta alkışladı.

14.03.2013 16:32  Güncelleme: 16:36

Zonguldak'ta düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı töreninde konuşan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi 6'ncı sınıf öğrencisi Mustafa Yetişen, birkaç oy uğruna hekimlerin hedef tahtası haline getirildiğini söyledi. Yetişen, "Bu anlayış, halkın bize ve mesleğimize karşı olan saygın duruşunu değiştirmiştir." dedi. BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kemal Varım Numanoğlu ve salondaki diğer doktorlar, Yetişen'i ayakta alkışladı.

BEÜ Tıp Fakültesi Dekanlık Salonu'ndaki törene Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan BEÜ Tıp Fakültesi 6'ncı sınıf öğrencisi intern doktor Mustafa Yetişen, birkaç oy uğruna hekimlerin hedef tahtası haline getirildiğini söyledi. Yetişen, Hastaları birer müşteri olarak gören, hastalara 'Benim vergimle senin maaşın ödeniyor' düşüncesini benimseten anlayış, doktorların yıllarca vermiş olduğu emeğin, gençliğinin baharında sosyallikten uzak geçirmiş olduğu yılların hiçe sayıldığının resmidir. Bu anlayış halkın bize ve mesleğimize karşı olan saygın duruşunu değiştirmiştir dedi.

Mevcut sistemde kaygılı olduklarını belirten Yetişen, Doktor açığının fazla olması nedeniyle her ilde açılmaya çalışılan donanımsız tıp fakültelerindeki amaç mevcut doktor açığını kapatmak mı, yoksa 'doktorun eli halkın cebinde' diye bahsedilen anlayışı ucuz iş gücüne çevirmek midir? Kaygılıyız. Mevcut sistem, tıp fakültelerindeki hocalarımızı 'ya eğitmen olacaksın ya da hekimlik mesleğini icra edeceksin' gibi bir ikileme düşürmüştür. Bu durum hocalarımızı yeni arayışlara yönlendirmiş ve tıp fakültelerinden uzaklaşmalarına neden olmuştur diye konuştu.

İntern doktorların sorunlarına da değinen Yetişen, İntern doktorlar, hemşire ve asistan kavramları arasında sıkışmış, sayısız ayak işine koşturmak zorunda olan personelden devşirme son sınıf öğrencileri. Bizler hastane yükünü azaltmakla sorumlu personel değil, tek amacı insanlığa hizmet etmek isteyen doktor adaylarıyız. Bizi yetiştiren hocalarımıza saygı ve minnet dışında hiçbir borcu olmayan bireyleriz dedi.

BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kemal Varım Numanoğlu ve salondaki diğer doktorlar tarafından ayakta alkışlanan Yetişen'in konuşmasından sonra bilimsel çalışmalarıyla ödüle layık görülen öğretim üyelerine plaket verildi. Akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği tören, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Aykan Canberk'in, 'Bir akademisyenin gözüyle hayata ve tıbbi çalışmalara 40 yıllık bakış' konulu konferans ile sona erdi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrencinin İsyanı Salonu Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement