Öğretmenlerden Türkü Şöleni - Son Dakika
Güncel

Öğretmenlerden Türkü Şöleni

Öğretmenlerden Türkü Şöleni

Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezinde geçtiğimiz akşam türkü şöleni vardı.

23.01.2012 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çatalca öğretmenler Türk Halk Müziği Korosu, birbirinden değerli türkülerimizi seslendirerek, izleyicilere keyifli bir gece yaşattılar.

Yaşayan Türküler isimli konsere Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Necla Akben de katıldı. Türkülerin hikayelerinin anlatıldığı ve çeşitli mizansenlerle desteklenen Türk halk müziği konserinde koroda bulunan öğretmenlerin branşlarının müzik olmaması ve amatör ruhla gerçekleştirdikleri profesyonelce konser izleyicilerden tam not aldı.

Konserin sonuna yaklaşıldığında Türk Halk Müziği Sanatçısı Necla Akben sahneye davet edildi ve kendisi de okuduğu türkülerle izleyicileri mest etti. Konser bitiminde ise Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bu geceyi organize eden ve koroda yer alan tüm öğretmenleri tebrik etti. Sonrasında Kaymakam Nevzat Taşdan, Belediye Başkanı Cem Kara ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Necla Akben, koroya dahil olarak; 6 Ekim 1924 yılında Atatürk'ün Kars'a geldiği an, Kars tren garında karşılama töreninde okunmuş olan 'Hoş Gelişler Ola, Mustafa Kemal Paşa' isimli eseri hep birlikte seslendirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğretmenlerden Türkü Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement