OKÜ İİBF Günleri - Son Dakika
Güncel

OKÜ İİBF Günleri

OKÜ İİBF Günleri

İİBF Günleri, bu yıl Osmaniyeli'lerin de katılımıyla gerçekleştirilmeye başladı.

16.12.2011 13:10

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından üç yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen İİBF Günleri, bu yıl Osmaniyeli'lerin de katılımıyla gerçekleştirilmeye başladı.

"Sosyoekonomik Gelişme Hedefleri ve Rekabetçi Yaklaşım" başlığı ile Rekabet Kurumu Başkanı Prof.Dr.Nurettin KALDIRIMCI ve Rekabet Kurumu Başuzmanı İbrahim AYDEMİR'in katılımı ile gerçekleşen Konferansa, Osmaniye Baro Başkanı Hüseyin SEZGİN ve Osmaniye Defterdarı Tahir GÖK'ün yanı sıra İlimizdeki diğer mesleki kuruluşların temsilcileri, TÜMSİAD Başkanı Murat ÖZKARDEŞ ve OGİAD temsilcileri katıldı.

OKÜ Rektörü Prof.Dr.Orhan BÜYÜKALACA, Rektör Yardımcısı ve İİBF Dekanı Prof.Dr.Aykut GÜL, OKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Dr.Zeynep TÜRK ile birlikte İİBF Öğretim Elemanları ile çok sayıda öğrencinin de katıldığı Konferansta açılış konuşması İİBF Dekanı Prof.Dr.Aykut GÜL tarafından gerçekleştirildi. Konuşmasında öncelikle İİBF Günleri'nin Üniversitemizin önemli bir faaliyeti olduğunu vurgulayan Prof.Dr.Aykut GÜL, bu etkinliklerin artık ilimizin de katılımı ile gerçekleştirilecek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Osmaniye'nin sosyoekonomik gelişme çerçevesinde önemli bir örnek olarak ele alınması gerektiğini belirten Prof.Dr.Aykut GÜL, OKÜ'nün bu anlamda gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları da aktardı.

Rekabet Kurumu Başkanı Prof.Dr.Nurettin KALDIRIMCI tarafından gerçekleştirilen ilk sunumda Rekabet Kurumu hakkında verilen bilgilerin yanı sıra, rekabet kavramına da değinilerek, rekabetin günümüzdeki yansımaları hakkında bilgiler aktarıldı. Konferansta, Rekabet Kurumu Başuzmanı İbrahim AYDEMİR tarafından Rekabet Hukuku ve Politikasının doğuşu hakkında ayrıntılara değinildi.

Rekabetin, piyasa ekonomisinin topluma hizmet eder hale gelebilmesi için vazgeçilmez bir şart olduğunun vurgulandığı sunumda, Rekabet Kurumu'nun gerekliliğine dikkat çekildi. Rekabet Kurumu hakkında temel bilgilerin aktarıldığı sunumda, Rekabet Kurulu'nun diğer üst kurullardan farklı olan yönleri belirtilirken, toplumun ve tüketicinin sömürülmemesi için rekabeti bozan durumlarda uygulanacak cezalar hakkında da bilgiler aktarıldı.

Soru-cevap bölümünün ardından, programın sonunda Rekabet Kurumu Başkanı Prof.Dr.Nurettin KALDIRIMCI ve Rekabet Kurumu Başuzmanı İbrahim AYDEMİR'e plaket ve çiçekleri Osmaniye Baro Başkanı Hüseyin SEZGİN ve OKÜ Rektörü Prof.Dr.Orhan BÜYÜKALACA tarafından takdim edildi.

OKÜ Rektörü Prof.Dr.Orhan BÜYÜKALACA Rekabet Kurumu Başkanı Prof.Dr.Nurettin KALDIRIMCI ve Rekabet Kurumu Başuzmanı İbrahim AYDEMİR'e teşekkürlerini ileterek, katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel OKÜ İİBF Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement