"Okullar Hayat Olsun" Projesi Yıl Sonu Katılım Belgesi Töreni - Son Dakika
Güncel

"Okullar Hayat Olsun" Projesi Yıl Sonu Katılım Belgesi Töreni

"Okullar Hayat Olsun" Projesi Yıl Sonu Katılım Belgesi Töreni

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle 13/12/2011 tarihinde 'Okullar Hayat Olsun' protokolü imzalanmıştır.

25.06.2013 19:22

İlimiz genelinde 16/05/2012 tarihinde yapılan törenle imzalanan 'Okullar Hayat Olsun Projesi Uygulama Protokolü ' ile eğitim-öğretim saatleri dışında ve hafta sonları eğitim kurumlarımız; öğrenci, veli ve halkımızın hizmetine sunulmuş olup bu amaçla okullarımızın velileri ile buluşması, kaynaşması amaçlanmıştır. Proje ile merkezde 305 olmak üzere ilimiz genelinde 584 kurs ve etkinlik düzenlemiştir. Bu kurslardan 7.123 kadın, 4.436 erkek olmak üzere toplam 11.649 kişi yararlanmıştır.

Okullar Hayat Olsun Projesi doğrultusunda ilimizde açılan kursları başarıyla bitiren velilerimize başarı belgeleri teslim edildi. Okulların; velilerin, mahallenin ve halkın hizmetine açılması, öğrenci ve yetişkinler için birer 'Yaşayan Güvenli Alan' haline dönüştürülerek hizmete sunulması amaçlanan proje kapsamındaki kurslar sonunda Sivas Halk Eğitim Merkezinde belge dağıtım töreni gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR konuşmasında, Bakanlığımızın yürüttüğü 'Okullar Hayat Olsun' projesi ile velilerimizin bilgiye ve eğitime olan ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Bu sene açılan kurslarda güzel neticeler alındığı kanaatindeyim. Elbette bu çalışmaların başarıya ulaşması kurslarda özverili çalışan öğretmenlerimize bağlıdır. Ben öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sene yapılan çalışmalar artırılarak, halkımızın ihtiyaç ve talepleri gözetilerek kurslar açmayı da şimdiden planlıyoruz. Bu sene olduğu gibi seneye de siz velilerimizin kurslara ilgi göstereceğine eminim. Hepinize öğrencilerimiz için gösterdiğiniz gayretlerden dolayı şükranlarımı ifade etmek isterim.' demiştir.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Veysel ÇİFTÇİ, 'Bu sene ilimiz genelinde on bin küsur kişi 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında yer alan kurslarımıza katıldılar. Zaman zaman kurslarımızı dolaşma imkânı buldum. Velilerimizin, açmış olduğumuz kurslara katılımları hatırı sayılır düzeydedir. Ben öğrenci-veli işbirliği ile okullarımızdaki akademik başarının artırılacağını düşünüyorum. Tüm velilerimize yaptığımız çalışmalara iştirakleri sebebiyle teşekkür ediyorum.' sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri Vali Yardımcıları Veysel ÇİFTÇİ ve Vefa KAYA tarafından dağıtıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR tarafından, yapılan çalışmalarda katkılarından dolayı okul müdürlerine teşekkür belgesi verildi. Ayrıca 85 yaşında açık ilköğretim okulunu bitiren Mehmet IŞIKLAR programın ilgi merkezi oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Okullar Hayat Olsun' Projesi Yıl Sonu Katılım Belgesi Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement