Oldenburg'da Türkiye Yılı Açılışı Muhteşem Oldu - Son Dakika
Güncel

Oldenburg'da Türkiye Yılı Açılışı Muhteşem Oldu

Oldenburg\'da Türkiye Yılı Açılışı Muhteşem Oldu

Alman BELEDİYE BAŞKANI KONUŞMASINI TÜRKÇE YAPTI Gecenin sunuculuğunu Almanya'nın ünlü simalarından Cem Ali Gültekin yaptı.

13.05.2014 12:42

Alman BELEDİYE BAŞKANI KONUŞMASINI TÜRKÇE YAPTI

Gecenin sunuculuğunu Almanya'nın ünlü simalarından Cem Ali Gültekin yaptı. Oldenburg Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner açılış konuşmasının tamamını Türkçe yapması büyük bir alkış aldı.

TÜRK DANSÇIDAN FARKLI SEMA GÖSTERİSİ

Türkiye Buluşması adı altında başlayan açılış töreninde en ilgi çeken bölüm dansçı Ziya Azazi'nin gösterisi oldu. Sufi müziği eşliğinde değişik bir sema gösterisi yapan genç sanatçı, sergilediği performansla herkesi kendine hayran bıraktı.

BÜYÜKELÇİ KRAL OLARAK ANONS EDİLDİ

Oldenburg meclisi tarafından 2014 yılının Lahana Kralı seçilen Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu konuşma yapacağı sahneye kral olarak anons edilerek çağrıldı. Büyükelçi sahneye çıkarken tüm salonda onunla birlikte ayağa kalkıp büyük bir coşkuyla alkışladı. Büyükelçinin şaşkınlığı gözden kaçmadı. Gecenin önemiyle ilgili bir konuşma yapan Karslıoğlu, daha sonra sadece Lahana Kralı seçilenlerin imzaladığı altın defteri imzaladı. Ses sanatçısı Defne Şahin ise Tino Derado'nun piyanosu eşliğinde Türkçe şarkılar seslendirdi. Muhteşem görüntülere sahne olan açılış töreni Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle son buldu.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Oldenburg'da Türkiye'nin tanıtımı yıl boyunca sürecek. Mayıs- ağustos ayları arasında ise her hafta bir etkinlik düzenlenecek. Türkiye Buluşması adı altında yapılan etkinlikler çerçevesinde Defne Şahin, Zülfü Livaneli ile Hüsnü Şenlendirici'nin de aralarında bulunduğu Taksim Trio grubu belli tarihlerde sahne alacak. Etkinliklerde Recep İvedik 4 gösterimi yapılıp, el sanatları, resim ve çini işlemeli seramik sergileri açılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oldenburg'da Türkiye Yılı Açılışı Muhteşem Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement