Öldürülen Rahip Santoro Anıldı - Son Dakika
Güncel

Öldürülen Rahip Santoro Anıldı

Öldürülen Rahip Santoro Anıldı

Trabzon'da 5 Şubat 2006'da, Santa Maria Katolik Kilisesi'nde 16 yaşındaki O.A'nın silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Rahip Andrea Santoro, ölümünün altıncı yılında anıldı.

05.02.2012 16:06

Trabzon'da 5 Şubat 2006'da, Santa Maria Katolik Kilisesi'nde 16 yaşındaki O.A'nın silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Rahip Andrea Santoro, ölümünün altıncı yılında anıldı. Santoro'nun öldürüldüğü sıraya çiçek konuldu ve mum yakıldı.

Trabzon'un İskenderpaşa Mahallesi'ndeki Santa Maria Katolik Kilisesi'ndeki olay 5 Şubat 2006'da meydana geldi. 16 yaşındaki O.A'nın, kilisede dua eden rahip Andrea Santoro'yu tabancayla ateş ederek öldürdü. Olaydan 3 gün sonra Trabzon'da yakalanan O.A., yargılandıktan sonra 18 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SIRAYA ÇİÇEK KOYULDU, MUM YAKILDI

Rahip Andrea Santoro, ölümünün altıncı yılında bugün Santa Maria Katolik Kilisesi'nde düzenlenen 1.5 saatlik ayinle anıldı. Anma törenine Rahip Andrea Santoro'nun Roma'dan gelen kız kardeşi Maddalena Santoro, Roma ve İzmir'den gelen din görevlileri ile 10 kişilik topluluk katıldı. Santoro'nun dua ederken vurulduğu sıraya çiçek konuldu ve mum yakıldı. Koltuğun yanındaki sütunun üzerinde asılan ve Santoro'nun fotoğrafının da bulunduğu çerçevedeki, "Rahip Andrea Santoro, 05.02.2006 tarihinde bu yerde dua ettiği sırada uğramış olduğu talihsiz saldırı sonucunda hayatını kaybetmiştir" yazısı dikkat çekti.

Ayinin başında yapılan duanın ardından İzmir'den gelen ve İzmir Başpiskoposu Ruggero Franceschini'nin selamlarını getirdiğini söyleyen Massimiliano Palinuro, "Andrea'nın tek amacı sevgiye dayalı bir yaşam tarzı ile İsa'nın varlığını bu topraklarda mütevazi ve sessizce gösterebilmekti" dedi.

Konuşmanın ardından din adamları ve ayine katılan vatandaşlar tarafından dualar okundu ve ilahiler söylendi. Ayinin basına açık bölümünün sonlarına doğru kiliseye gelen türbanlı bir genç kız ile yanındaki erkek dikkat çekti. Bir süre kilisenin en arkasında ayakta duran ikili daha sonra sıralara oturarak ayini takip etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öldürülen Rahip Santoro Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement