Olimpiyat'a "Soğuk" Hazırlık - Son Dakika
Güncel

Olimpiyat'a "Soğuk" Hazırlık

Olimpiyat\'a "Soğuk" Hazırlık

Ercan ATA - ANKARA / DHA Ankara'nın Elmadağ ilçesinde olimpiyatlara hazırlanan ve bir başarı hikayesinin kahramanları olan milli badmintoncular, kaloriferleri yanmayan spor salonunda montlarıyla antrenman yapıyor.

19.01.2015 21:45

Ercan ATA - ANKARA/ DHA

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde olimpiyatlara hazırlanan ve bir başarı hikayesinin kahramanları olan milli badmintoncular, kaloriferleri yanmayan spor salonunda montlarıyla antrenman yapıyor.

Çoğunluğu göçle Ankara'ya gelen ve aynı mahallede yaşayan gençler, Badminton Milli Takımı'nın omurgasını oluşturuyor. Çocukluk arkadaşı gençlerin hayatını, ilkokuldaki beden eğitimi öğretmenleri değiştirdi. Üstün Köksal isimli öğretmenleri sayesinde badminton ile tanışan gençlerin olimpiyat yolundaki en büyük destekçileri mahallenin büyükleri. Azimleri ve çalışmaları sonucunda sporla hayatları değişen gençlerin önündeki en büyük engel ise "soğuk" hava. Ödenek yetersizliği nedeniyle kaloriferleri yanmayan bir spor salonunda çalışmak zorunda kalan sporcular, antrenmanlara montlarıyla çıkıyor ve "Soğuktan raket tutamıyoruz" diyor.

"SOĞUK HAVA ANTRENMANLARI AKSATIYOR"

İlçede bulunan Spor Müdürlüğü'ne bağlı salonun Güreş Federasyonu'na verildiğini ifade eden sporcular, "Biz de Milli Eğitim'e bağlı salonda çalışmak zorunda kaldık. Ancak bu salonda da kaloriferler yanmıyor. 25 Mart'ta Avrupa Şampiyonası var ve ona hazırlanıyoruz; ama dondurucu soğuklar yüzünden antrenmanlarımız aksıyor" dedi.

OLİMPİYAT HEDEFİ

Elmadağlı gençlerin ortak bir hedefi var: Olimpiyatlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek. Mayıs ayından sonra uluslararası arenada kazanılan puanlar, genç sporculara olimpiyat yolunu açacak.

Önlerinde önemli bir turnuva var. 25 Mart'ta Polonya'da düzenlenecek 19 yaş Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyorlar. Hazırlıklarını sürdüren sporcular, salonun kaloriferleri yanmadığı için zorlanıyorlar. Başarılı sporcular, "Raketi iyi kullanabilmemiz için sıkı tutmamız gerekiyor. Soğuk nedeniyle raketi tutamıyoruz" diyor.

"ALTIN MADALYA İSTİYORUZ"

Elmadağ'da badminton adına verdikleri mücadelenin Badminton Federasyonu'nun dikkatini çektiğini anlatan Beden Eğitimi Öğretmeni Üstün Köksal, "Federasyon 2008 yılında beni milli takım antrenörü yaptı. Çocuklarımla birlikte bu sporu öğrendik" dedi.

Mart ayında Avrupa 19 yaş şampiyonası olduğunu ve bu şampiyonaya hazırlandıklarını aktaran Köksal, "Bu alanda ilk altın madalyamızı almak istiyoruz" diye konuştu.

OLİMPİYATLARA HAZIRLANIYORLAR

17 yaşındaki sporcu Kader İnal, "Hepimiz yaş grubumuzda birinciyiz. İlk olarak hedefimiz 25 Mart'ta yapılacak 19 yaş Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya almak. Daha sonra Olimpiyatları katılmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"SICAK SALON İSTİYORUZ"

Elmadağ'da Kurtuluş İlkokulu'nun kapalı spor salonunda Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan başarılı sporcular, "Spor salonunun kaloriferleri yanmadığı için çok zorlanıyoruz. Raketi havalar soğuk olduğu için belli bir süreden sonra tutamıyoruz. Kış aylarında yeterince antrenman yapamıyoruz" dedi.

22 Ocak'ta Badminton Federasyonu tarafından kampa alınacaklarını ifade eden milli sporcular, "Soğuk havalardan dolayı salonda yeterince çalışmadığımızı ve bu nedenle performansımızın düştüğünü federasyona bildirdik. Federasyon bizi çalışma yapmamız için kampa alacak" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a, salon taleplerini ilettiklerini belirten sporcular, "Okulda yakıt için yeterli ödenek olmadığından salonun ısıtıcıları yanmıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Olimpiyat'a 'Soğuk' Hazırlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement