Olumsuz Algıyı Diyalog ile Ortadan Kaldırabiliriz? - Son Dakika
Güncel

Olumsuz Algıyı Diyalog ile Ortadan Kaldırabiliriz?

Olumsuz Algıyı Diyalog ile Ortadan Kaldırabiliriz?

Dha DIŞ HABER- 'Olumsuz algıyı diyalog ile ortadan kaldırabiliriz'Mahmut TosunBerlin, 23 Eylül, (DHA)- TÜSİAD, 15 Temmuz olayları sonrası sürecin doğru anlaşılması ve Türkiye Almanya ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi amacıyla Berlin'de bir dizi görüşmelerde bulundu.

23.09.2016 19:51

Dha DIŞ HABER- 'Olumsuz algıyı diyalog ile ortadan kaldırabiliriz'

Mahmut Tosun Berlin, 23 Eylül, (DHA)- TÜSİAD, 15 Temmuz olayları sonrası sürecin doğru anlaşılması ve Türkiye Almanya ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi amacıyla Berlin'de bir dizi görüşmelerde bulundu.

Doğan Tv Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın da aralarında bulunduğu Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD heyeti; Almanya'daki Muhatap kuruluşu Alman Sanayi Federasyonu (BDI) Yönetim Kurulu, Almanya Parlamentosu milletvekilleri heyeti ve Alman düşünce kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmelerde 15 Temmuz sonrası Türkiye'deki gelişmeler, Türkiye-AB ve Türkiye-Almanya ilişkileri ele alındı. Berlin temasları sonrası TÜSİAD Berlin Bürosu'nda bir basın toplantısı düzenlendi. Bu arada konuyla ilgili açıklamalar yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansel Başaran-Symes, görüşmelerin çok olumlu bir havada geçtiğini söyledi.

15 Temmuz sürecinden sonra Almanya'da oluşan negatif algının ve Alman basınında çıkan olumsuz haberlerin yakinen takip edildiğini kaydeden Başaran-Symes, amaçlarının TÜSİAD olarak bu süreçte olanları birinci ağızdan muhataplarına anlatarak, doğru bir algıya dönüştürmek olduğunu vurguladı.

Cansel Başaran-Symes toplantıdaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi 'Çok açık diyaloglardı. Biz ilk yaşanan şoku, onun yarattığı ortamı ve daha sonraki toparlanma sürecini kendilerine ifade etme fırsatı bulduk. Sektörel bazdaki sorunlar konuşuldu, özellikle turizmdeki algıyı değiştirmek adına görüşler bildirildi. OHAL'in ne kadar devam edeceği konusunda sorular geldi ve OHAL'in yatırım ortamına olabilecek etkileri konuşuldu. Yine Almanya'nın değerler konusundaki hassasiyeti gündeme geldi; demokrasi, hukuk, insan hakları gibi konular önümüzdeki dönemde normalleşmesi beklenen alanlar. Biz TÜSİAD olarak Türkiye'nin AB sürecini her zaman savunduk. Bugün de hiç olmadığı kadar önemli olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla Almanya'da görüştüğümüz bütün kurumlara, AB'nin içinde tekrar karşılıklı pozitif bir gündem yaratarak ilerlemenin sağlanması gerektiği ve 23. ile 24. fasılların bir önce açılması gerektiği konusundaki uyarılarımızı yaptık. Alman basınında Türkiye aleyhine çıkan negatif haberler Almanya'daki iş dünyasını da olumsuz yönde etkiliyor.

Bizim de daha dikkatli bir iletişim konusunda, kendimize bazı dersler çıkarmamız gerekebilir?.

Basın toplantısına, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansel Başaran-Symes'in yanı sıra TÜSİAD Genel Sekreteri Zafer Ali Yavan, TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü Bahadır Kaleağası ile TÜSİAD Almanya Temsilcisi Alper Üçok katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Olumsuz Algıyı Diyalog ile Ortadan Kaldırabiliriz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement