Ömür Akkor, "BALLI" Sultan Aşuresini Tarihten Bugüne Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Ömür Akkor, "BALLI" Sultan Aşuresini Tarihten Bugüne Taşıdı

Ömür Akkor, "BALLI" Sultan Aşuresini Tarihten Bugüne Taşıdı

Dünyaca ünlü Şef Ömür Akkor, Kaynak Yayınları ve Fatih Koleji işbirliğiyle düzenlenen Aşure Gecesi'nde Pertevniyal Valide Sultan'ın tarifiyle aşure yaptı.

05.11.2014 09:58  Güncelleme: 10:02

Kolejin konferans salonu ve fuaye alanında gerçekleştirilen etkinliğe öğrenci ve velilerin yanı sıra basın ve yayın dünyasının tanınmış simaları da katıldı.

SULTANLARA LAYIK AŞURELER YARIŞTI

Allah'ın on peygamberine on çeşit ikramda bulunduğu ve onların kutsiyetlerini artırdığı Muharrem ayının onuna denk gelen 'Aşure Günü' vesilesiyle Kaynak Yayınları ve Fatih Koleji tarafından özel bir program düzenlendi. Son dönemde yıldızı parlayan ve yazdığı sıra dışı yemek kitaplarıyla adından sıkça söz ettiren Şef Ömür Akkor'un başrolde olduğu programın ilk bölümünde veliler, yaptıkları aşurelerle birbirleriyle yarıştı. Öğrenciler ise açtıkları stantlarda gelen misafirlere günün anlam ve önemine uygun ikramlarda bulundular. Şefin aşureleri tadıp gerekli notları almasının ardından konferans salonuna geçildi. Sahneye kurulan ocağın ve tezgâhın başında yerini alan Akkor, bir yandan izleyicilere Muharrem ayı ve aşureyle ilgili bilgiler verdi bir yandan da Pertevniyal Valide Sultan'la özdeşleşen aşureyi pişirdi.

Seyirciyle iletişimini programın başından sonuna kadar canlı tutan Akkor, tarif ve bilgilendirmelerin yanında onlara ilginç sorular da sordu. Saray mutfağının metrekaresiyle ilgili sorduğu soruya orantısız cevaplar gelse de en yaklaşık sonucu bilene Kaynak Yayınları'ndan çıkan son dört kitabını hediye etti. Programın sonunda ise aşure yarışmasında dereceye girenler sahneye davet edildi ve kendilerine birer plaket ve Akkor'un "Osmanlı Mutfağı", "Pratik Tarifler", "Sağlıklı Şekersiz Tatlılar" ve "Yumurtalı Tarifler" kitapları takdim edildi. Programa katılanlar arasında Kaynak Yayınları Genel Müdür Yardımcısı Ali Çetintaş ve Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici de vardı. Misafirlere ikram edilen aşurelerin ardından program sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ömür Akkor, 'BALLI' Sultan Aşuresini Tarihten Bugüne Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement