Önce Kadınlar ve Çocuklar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Önce Kadınlar ve Çocuklar

Önce Kadınlar ve Çocuklar
23.04.2007 15:14

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Hafta Sonu Gençlik ve Kadın Meclisleri Temsilcileri ile Bir Araya Geldi. Baydemir, Bire Bir Konuşma ve Sorunlarını Nakletme Fırsatı Bulan Konuklara, Kadın Sığınma Evi ve Sokak Çocukları Rehabilitasyon Merkezi İçin Çalışmalarını Hızlandırma Sözü Verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, hafta sonu Gençlik ve Kadın Meclisleri temsilcileri ile bir araya geldi. Baydemir, bire bir konuşma ve sorunlarını nakletme fırsatı bulan konuklara, Kadın Sığınma Evi ve Sokak Çocukları Rehabilitasyon Merkezi için çalışmalarını hızlandırma sözü verdi.

Hafta sonunda önce Gençlik, ardından Kadın Meclisleri temsilcileri ile bir araya gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, temsilcilerin anlattıklarını dikkatle dinledikten sonra, kendilerine aktarılan eksikliklerin giderilmesi ve yeni çalışmaların başlatılması için derhal harekete geçeceklerini söyledi.

Cumartesi günü kent merkezinde faaliyet yürüten Gençlik Meclisi temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatro Salonu'nda buluşan Başkan Baydemir, 2006 yılında yürütülen çalışmaların aktarıldığı sinevizyon gösteriminin ardından gençlerin tek tek önerilerini, eleştirilerini ve taleplerini dinledi. Baydemir, daha çok sokak çocuklarının rehabilite edilmesi, öğrencilere burs, kent içi ulaşım sisteminin düzenlenmesi, Sümerpark Projesi, Dicle Vadisi Projesi ve internet kafelerle ilgili sorular yönelten

gençlerin söylediklerini tek tek not aldı, ardından da tüm soruları yanıtladı.

Daha çok dezavantajlı kesimlerden 500 gence Büyükşehir Belediyesi tarafından burs verildiğini söyleyen Baydemir, Meslek Edindirme Merkezi'nde öğrenim gören 200'ü aşkın kişinin de bilgisayar operatörlüğü, motor, elektrik ve kaynak gibi alanlarda meslek sahibi olacaklarını belirtti. Baydemir, Diskispor bünyesinde 800'ü aşkın sporcunun bulunduğunu ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın da dezavantajlı kesimlerin sorunlarına çözüm olması için kurulduğunu, tüm bu çalışmaların gençlere yönelik olduğunu

anlattı.

Sümerpark ve Dicle Vadisi projelerinin hazırlık aşamasında gençlerin azami düzeyde yararlanabilecekleri unsurları göz önünde tuttuklarını ifade eden Baydemir; madde bağımlılığı ve sokakta çalışan çocukların, bu kentin en önemli sorunlarının başında geldiğini belirterek şöyle konuştu:

"Pek çok kurum ve kuruluş ile birlikte önemli bir adım attık. Şehitlik semtinde bir binayı baştan aşağı restore ettirdik. Bir rehabilitasyon merkezi açacağız. Hemen yanına da aşevi kurduk. Ancak büyük oranda kadro sıkıntısı yaşıyoruz. Bu merkezde çalışacak psikologlara ve sosyologlara şiddetle ihtiyacımız var ama gelin görün ki kanunen bu uzmanlara ancak ayda 1500 TL verme imkanına sahibiz. Durum böyle olunca uzman sıkıntısı yaşıyoruz. Ancak en kısa zamanda bu problemleri aşmaya çalışacağız".

Öğrencilerin kent içi ulaşımda toplumun diğer kesimleri gibi büyük sıkıntılar çektiklerini bildiklerini ve kent içi ulaşımı otobüslerle çözeceklerini de anlatan Baydemir, Büyükşehir Zabıta ekiplerinin internet kafeleri sıkı denetim altında bulundurduklarını ve prosedürlere uymayan kafelere ağır para ile kapatma cezaları uygulandığını sözlerine ekledi.

"UYGULANABİLİR PROJELER GELMELİ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir , pazar günü ise Kadın Meclisi temsilcileri ile bir araya geldi. Hem kadın sorunlarını, hem de kent içindeki sorunları ve önerileri dikkatle dinleyen Baydemir, bu görüşlerden istifade edeceklerini belirterek en kısa zamanda Kadın Meclisi temsilcileri ile yeniden buluşacaklarını ve bir acil eylem planı hazırlanacağını söyledi. Toplantıda daha çok kadın sorunları ve kadın sığınma evi probleminin öne çıkması üzerine bir konuşma yapan Baydemir, "Farklı yerlerde ve

farklı bakış açılarına sahip olabiliriz ancak ortak paydalarda buluşmalı ve işbölümüne gitmeliyiz. Benim önerim, tüm kadın örgütleri ile bir araya gelelim ve acil eylem planı çıkartalım. Bu işbirliği ile kısa sürede kadın sığınma evi konusunda ciddi adımlar atabiliriz. Ancak bunun için kadın örgütlerinin uygulanabilir projelerle bize gelmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Geçen yıl 15 bin kadına Büyükşehir Belediyesi tarafından direkt ulaşarak, okuma yazma, aile planlaması, hijyen ve eğitim çalışmaları yürüttüklerini hatırlatan Baydemir, 537 kadının da çeşitli projelerde istihdam edildiğini anlattı. Baydemir konuşmasını şöyle tamamladı: "Çalışmalarınıza karşın istediğimiz yerde olmadığımızı biliyorum. Eksikliklerin de farkındayım. Başta kadın sığınma evi olmak üzere tüm eksikliklerin giderilmesi için üzerimize düşenin en iyisini yapacağız".

(FA-FA-GS-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Önce Kadınlar ve Çocuklar - Son Dakika


Advertisement