Onur Öymen:´Sorunun Çözüleceği Yer Kurultaydır´ - Son Dakika
Güncel

Onur Öymen:´Sorunun Çözüleceği Yer Kurultaydır´

Onur Öymen:´Sorunun Çözüleceği Yer Kurultaydır´

Canan Arıtman'ın Oğlunun Düğünü İçin İzmir'e Gelen Bursa Milletvekili, Eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Parti İçi Tartışmalarla İlgili Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı.

05.11.2010 23:11

CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman'ın oğlunun düğünü için İzmir'e gelen CHP Bursa Milletvekili, eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, parti içi tartışmalarla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öymen, "Partinin ilkeleri doğrultusunda herkes birleşirse sorun ortadan kalkar. Seçim öncesi kurultaya gitmek zordur. Bu beklenmedik bir gelişme. Birkaç gün önce bu tartışmaların olacağını kimse bilmiyordu, tahmin etmiyordu. Eğer bu sorunlar çözülecekse parti içinde çözüm aranabilecek başka bir makam yoktur. Sorun kurultayda çözülür" dedi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal döneminde Genel Başkan Yardımcısı olan Bursa Milletvekili Onur Öymen, Canan Arıtman'ın oğlunun nikahına katılmak için geldiği İzmir'de parti içinde yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Öymen, "Ortak hedefler için çalışmalıyız. Bizi birbirimize bağlayan partimizin temel ilkeleridir. Atatürk'ün kurduğu bu temel ilkeler çerçevesinde bütün CHP'liler birlik halindedirler. Ben inanıyorum ki bu birliği kimse bozamayacaktır" dedi. Öymen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç kimse CHP'yi ekseninden kaydırmaya çalışmamalıdır. CHP yorum yapılacak tartışılacak bir parti değildir. Medyada gördüğümüz partiyi farklı yönlere çekme girişimlerinin başarı şansı yoktur. CHP altı ok ilkeleri doğrultusunda sosyal demokrasi ve programında yazan ilkeler doğrultusunda çalışmalarını sürdürecektir. İnanıyorum ki CHP bu krizden daha da güçlenerek çıkacaktır. Partimiz başarıya ulaşacaktır. İktidarın yegane alternatifi CHP'dir. Bu alternatifi geri püskürtmeye, güçsüz kılmaya kimsenin hakkı yoktur. Herkes el birliği ile partinin güçlenmesi ve birlik beraberlik içinde olmalıdır. Bütün sıkıntıların çözümleri partinin en üstü organı kurultaydır. Çekilen sıkıntıların aşılması için gerektiğinde kurultaya gitmek çözümü kolaylaştırır."

KURULTAY KONUSUNDA TALEP VAR

Seçimli kurultay yapılması konusunda farklı taleplerin olduğunu hatırlatan Öymen, "Kurultay konusunda bir talep sık sık dile getiriliyor. Kurultaysız çözümün kolay olmayacağı görüşü yaygındır. Taktir partinin yetkili organlarıdır. Benim şahsi kanaatim, partinin sıkıntılarının en üst düzeyde çözümünün olacağı yer kurultaydır. Buna ihtiyaç duyulmadan parti bütünleştirebiliyorsa bunu birlikte göreceğiz. Bütün mesele birleştirici olmaları. Bizim partiyi bölünmeye değil birleşmeye ihtiyacı vardı. Dayanışma birlik içinde çalışmaları yürütmeliyiz. Bu kurultaya gitmeden sağlanıyorsa, bunun bir yöntemi varsa bilemiyorum. Bütün partiyi kucaklayacak yaklaşımın sergileneceği en uygun yer kurultaydır" diye konuştu.

KUCAKLAYICI BİR PARTİ MECLİSİ

Seçimli bir kurultayda yeni bir PM'nin oluşturulabileceğini belirten Öymen, "Kurultay yeni bir PM çıkarabilir. Daha kucaklayacağı bir PM çıkmasının olanağı olabilir. Zaten genel başkan Kılıçdaroğlu da örgütten böyle bir talep gelmesi durumunda değerlendireceğini söyledi. Partinin ilkeleri doğrultusunda herkes birleşirse sorun ortadan kalkar. Seçim öncesi kurultaya gitmek zordur. Böyle şeyler beklenmedik bir gelişme. Birkaç gün önce bu tartışmaların olacağını kimse bilmiyordu, tahmin etmiyordu. Eğer bu sorunlar çözülecekse parti içinde çözüm aranabilecek başka bir makam yoktur" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Onur Öymen:´Sorunun Çözüleceği Yer Kurultaydır´ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement