Ordu'daki Sağanakta Bir Okulun Bahçe Duvarının Yıkılması - Son Dakika
Güncel

Ordu'daki Sağanakta Bir Okulun Bahçe Duvarının Yıkılması

Ordu'nun Altınordu ilçesinde sağanak nedeniyle yıkılan okul istinat duvarında bir dizi eksiklik tespit edildiği bildirildi.

06.10.2018 13:23

Ordu'nun Altınordu ilçesinde sağanak nedeniyle yıkılan okul istinat duvarında bir dizi eksiklik tespit edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 573 öğrenci ile eğitim öğretime devam edilen Atatürk Anadolu Lisesi idaresince cuma günü saat 07.45 civarında, okul istinat duvarlarında açılma oluştuğu gözlemlenerek yetkili kurumlara bilgi verildiği, bu doğrultuda okuldaki öğrencilerin saat 08.20 itibarıyla tahliye edilerek eğitime bir gün ara verildiği hatırlatıldı.

Saat 08.30 civarında meydana gelen yıkılma ile ilgili Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi, Büyükşehir ve Altınordu belediyeleri teknik personelince sahada gerekli incelemelerin yapıldığı aktarılan açıklamada, "Yıkılan istinat duvarının yaklaşık 15 sene önce yapıldığı, kullanılan dolgu malzemesinin yanlış seçildiği, karot alınmaksızın gözlemsel olarak duvardaki demir donatının yetersiz olduğu, yanlış dolgu seçiminin drenaj sisteminin çalışmasını engellediği, suyu hapsederek çökme ve yıkılmaya sebep olduğu tespit edilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, alanda yapılacak çalışmaların iki aşamalı gerçekleştirilmesine karar verildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"İlk olarak 5 Ekim Cuma günü saat 10.00 itibarıyla kademeli olarak tahkimat duvarı yapımına başlanarak, 6 Ekim Cumartesi günü öğle saatlerine kadar tamamlanması, 7 Ekim Pazar günü okulda yapılacak KPSS'de vatandaşların can güvenliğinin sağlanarak sınavın gerçekleştirilmesine engel oluşturmaması planlanmıştır. İkinci aşamada ise istinat duvarı detaylı projelerinin hazırlanıp ihale kapsamında değerlendirilerek kalıcı çözüm planlanmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu'daki Sağanakta Bir Okulun Bahçe Duvarının Yıkılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement