Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'de siyasi istikrar olduğu için ekonomik istikrar var. Siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrar mümkün değil" dedi.

12.03.2015 12:25

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, " Türkiye'de siyasi istikrar olduğu için ekonomik istikrar var. Siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrar mümkün değil" dedi.

Eroğlu, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan ve beraberindekileri makamında kabul etti.

İşadamlarının önemine değinen Eroğlu, "Bugün dünyadaki krize rağmen Türkiye ayaktaysa bunu tamamen sizlere borçluyuz. Ama tabii daha da yardımcı olmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu, ekonomi alanında yeni sektörlerin önünün açılması konusundaki çalışmaları anlatarak, "Büyük hedefi olmayan milletler, tarih sayfasından siliniyor. Hele bu coğrafyada ayakta kalmanın da yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Bunun başında ekonomi geliyor. İnşallah daha da güçlü olacağız birlikte çalışarak" diye konuştu.

Esnaf çocuğu olması nedeniyle işadamlarının halinden anladığını belirten Eroğlu, "Hep böyle her başı derde giren sektör mutlaka bana gelir. Esnaflar, madenciler, diğer sektörler vesaire, her türlü sanayici ve ihracatçılar gelir. Biz de yardımcı olmaya çalışırız" dedi.

KOBİ'lerin özellikle desteklenmesine karar verildiğini, bunlara desteklerin bir kısmının ilan edildiğini, başka desteklerin de ilan edileceğini anımsatan Eroğlu, "Çünkü KOBİ'ler piyasanın, ekonominin lokomotifi durumuna geçti. O bakımdan KOBİ'leri çok önemsiyoruz" ifadesini kullandı.

Bakan Eroğlu, "Türkiye'de siyasi istikrar olduğu için ekonomik istikrar var. Siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrar mümkün değil. Bizden önceki hükümetlerin ömrü 15 ila 18 aydı. Bir bakan gelip de 15 ayda ne projesi üretecek? Hangi kapıdan girip hangi kapıdan çıkacağını 15 ayda öğrenemez çoğu" görüşünü dile getirdi.

Tıbbi ve aromatik bitkiler alanında dünyada 107 milyar dolarlık bir potansiyel bulunduğunu ve bundan en fazla payı Çin'in aldığını dile getiren Eroğlu, bu şifalı bitkilerin Kıta Avrupası'ndan da fazla bir şekilde Türkiye'de yer aldığını ve bu alanda üniversitelerle birlikte çalışma yürüttüklerini aktardı.

Ağaç ve mobilya sektörünü teşvik ettiklerini anlatan Eroğlu, Sapanca'da kurulan Fidan Borsası sayesinde yurtdışına fidan ihraç edileceğini, 227 bal ormanıyla da arıcılık sektörüne katkıda bulunduklarını söyledi.

"Olumlu yerlere gidiyoruz"

TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan ise istikrar olduğu takdirde olumlu hedeflere ulaşılabileceğine dikkati çekerek, "Bu kadar kriz ve problemler olmasına rağmen, memleketimize çok şükür güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Olumlu yerlere gidiyoruz. Bu istikrarın korunması ve süreçlerin olumlu bir şekilde gitmesinin, önümüzdeki hedeflere ulaşmamıza da daha iyi vesile olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

GAP Eylem Planı gibi önemli projelerin açıklandığını hatırlatan Doğan, ekonomik katkıların yanı sıra istikrar ve huzurun da kendilerine daha çok fayda sağlayacağını vurguladı.

Türkiye genelinde 12 bin üyelerinin ve 57 şubelerinin bulunduğunu aktaran Doğan, sahada bulunan ve sektörleri daha iyi soluyan bir STK olduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement