Orman Yangınına En Hızlı Müdahale Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Orman Yangınına En Hızlı Müdahale Tatbikatı

Orman Yangınına En Hızlı Müdahale Tatbikatı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nce, orman yangını tatbikatı yapıldı.

19.06.2013 09:34  Güncelleme: 10:52

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nce yapılan orman yangını tatbikatında işçiler, 25'er metrelik 8 hortumu birbirine ekleyerek 200 metre ilerideki yangına en kısa sürede müdahale için ter döktü.

Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü, yaz aylarıyla birlikte artan orman yangınlarına karşı önlemleri artırırken, yangınlara müdahale konusundaki eğitim faaliyetlerini de sıklaştırdı. Orman yangınlarında görev alacak olan personele önce Orman İşletme Müdürlüğü'nde teorik bilgiler verildi. Daha sonra Elvanpazarcık Beldesi'ndeki Kent Ormanı'nda yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikat öncesi işçilere yangın söndürmede kullanılan malzeme ve ekipmanlar hakkında detaylı bilgi verildi. Ardından işçiler, 200 metre ileride çıktığı varsayılan yangına müdahale için ter döktü. 5'er kişiden oluşan 3 ekip, 25'er metrelik 8 hortumu birbirine ekleyerek yangına müdahale etmeye çalıştı. Hortumları 3 dakika 12 saniyede ekleyerek su sıkan Ereğli İşletme Müdürlüğü ekibi, en kısa sürede müdahaleyi yapan ekip oldu.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Orman Koruma Şube Müdürü Mehmet Pınar, yangın sezonu öncesi işçileri yangınlara karşı hazır tutmayı amaçladıklarını söyledi. Pınar, şöyle konuştu:

"Amacımız arazöz ekibinde bulunan operatör ve 4 işçiden oluşan yangın işçilerine kullandıkları ekipmanları tanıtmak, eksikleri olup olmadığını görmek. Bu ekipmanları olası bir yangında en seri şekilde kullanmamız gerekiyor. Bu amaç doğrultusunda eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Bizim için en önemli nokta yangına en kısa sürede müdahale edebilmek. Eğitimlerimizi de bu noktada yoğunlaştırarak sürdürüyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Orman Yangınına En Hızlı Müdahale Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement