Orta Afrika Cumhuriyetinde Şiddet: 11 Ölü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Orta Afrika Cumhuriyetinde Şiddet: 11 Ölü

Orta Afrika Cumhuriyetinde Şiddet: 11 Ölü
27.02.2014 14:21  Güncelleme: 14:18

Orta Afrika Cumhuriyetinin başkenti Bangui'de önceki gün ve dün şiddet eylemleri arttı, iki günde 11 kişi öldü.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'de önceki gün ve dün şiddet eylemlerinin arttığı, iki günde 11 kişinin öldüğü bildirildi.

Orta Afrika Cumhuriyeti Kızılhaç internet sitesinde, çoğu Bangui'nin PK5 mahallesinde, önceki gün sabah düzenlenen şiddet eylemlerinde olmak üzere 9 kişinin öldürüldüğü, 10 kişinin yaralı olduğu belirtildi.

Kızılhaç, dün de, bazıları PK5 mahallesinde olmak üzere 2 cesedin bulunduğunu ve 6 kişinin yaralandığını açıkladı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Kızılhaç yetkilisi, cinayetlerin vahşice işlendiğine, bedenlerin parçalara ayrıldığına dikkati çekti.

Aralık ayından bu yana başkentte ölenlerin sayısının 1240'a çıktığını belirten Kızılhaç, başkent dışındaki bölgelerdeki ölenlerin sayısı bilinmediğinden, bazı cesetlerin kaybolması ya da ailelerin yakınlarının cesetlerini yardım örgütü yetkilleri gelmeden götürmesi nedeniyle, ölü sayısının çok daha fazla olduğunun tahmin edildiğini bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orta Afrika Cumhuriyetinde Şiddet: 11 Ölü - Son Dakika


Advertisement