Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar

Orta Afrika Cumhuriyeti\'ndeki Olaylar

Uganda askerleriyle Seleka mensupları arasında çıkan çatışmalarda 13 kişi öldü.

01.07.2014 23:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Afrika Cumhuriyeti ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırında Seleka mensupları ile Uganda askerleri arasında çıkan çatışmalarda Seleka mensubu 13 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Seleka Kurmay Komutanlığı sözcüsü Goma Narkoyo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Önceki gün Seleka mensupları ile Uganda askerleri arasında yanlış anlaşılmadan dolayı çıkan çatışmada, 1 asker ile 2 Seleka mensubu öldü. Üyelerimiz, dün ölenlerin naaşlarını defnedecekleri kasaba Nazako'ya götürürken Uganda askerlerinin kurduğu tuzağa düştü. 13 adamımızı yitirdik" dedi.

"Tanrının Direniş Ordusu'nun" lideri Joseph Kony'yi aramanın Uganda için "bahaneden" ibaret olduğunu savunan Narkoyo, "6 senedir Kony'i arıyorlar ancak hala hiçbir şey bulamadılar. Onlar, altın, fildişi ve ahşap ticareti yapıyorlar. Görevlerinde başarısız oldular ve biz gitmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Uganda ordu sözcüsü Yarbay Paddy Ankunda da askerlerin, arasında bir komutanın da bulunduğu 11 Seleka mensubunu öldürdüğünü, silahlarına ve uydu telefonlarına el koyduklarını aktardı.

Uganda, 2007'de iki ülke arasındaki anlaşma gereğince, kendisine karşı savaşan Joseph Kony'nin liderliğindeki "Tanrının Direniş Ordusu" için Orta Afrika Cumhuriyeti'ne askeri birlikler göndermişti.

Uganda ile "Tanrının Direniş Ordusu" arasındaki mücadele, Afrika'nın en uzun süren çatışmalarından biri olarak değerlendiriliyor. - Bangui

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement