Ortaca'da Korkutan Patlamaların Ardından Yangın Çıktı - Son Dakika
Güncel

Ortaca'da Korkutan Patlamaların Ardından Yangın Çıktı

Ortaca\'da Korkutan Patlamaların Ardından Yangın Çıktı

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki Jardarma Komutanlığı yakınında bulunan hırdavat dükkanında bulunan tüplerin peş peşe patlaması, terör saldırısı paniğine yolaçtı.

23.08.2011 11:20

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki Jardarma Komutanlığı yakınında bulunan hırdavat dükkanında bulunan tüplerin peş peşe patlaması, terör saldırısı paniğine yolaçtı. İşletmenin üst katında oturan işyeri sahibi ve kız arkadaşı camdan atlayıp kurtulurken annesi ise banyoya sığındı. Mahsur kalan kadını itfaiye kurtardı.

Ortaca İlçesi'nde, Muğla- Antalya karayolunda faaliyet gösteren hırdavat dükkanında bugün saat 06. 30 sıralarında elektrik kontağındaki kısa devre nedeniyle yangın çıktı. Yangının yayılmasıyla birlikte aşırı derecede ısınan işyerindeki yangın söndürme ve mutfak tüpleri patlarken, kimyasal maddeler de alev alıp yangının büyümesine sebep oldu. İşyerinin üst katındaki evde oturan sahibi Fatih Taçer ile kız arkadaşı Rus uyruklu Tasiana Stara Vereya kendilerini camdan atıp yangından kurtuldu. İçeride mahsur kalan işyeri sahibinin annesi Nuray Taçer banyoya girip havlu ıslatıp üzerine örttü. Bu sırada, İlçe Jandarma Komutanlığı'na yakın bölgede bulunan işletmedeki patlama sesleri üzerine jandarma ekipleri ve Ortaca Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu. Ancak işletmede bulunan tüplerin patlaması nedeniyle ekipler yetersiz kaldı. Çevredekilerin terör saldırısı olduğunu düşünmesine neden olan yangına Ortaca'nın yanı sıra Dalyan ve Dalaman Belediyesi itfaiyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de müdahale etti. Yangının paniğiyle içeride kimsenin olmadığı düşünülürken Nuray Taçer'in çığlıklarını duyan itfaiye erleri binaya girmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı.

İkinci kez binaya giren itfaiye erleri, Nuray Taçer'i kurtarıp evden çıkardı. Pencereden atlarken hafif yaralanan işyeri sahibi ile kız arkadaşı ambulansla hastaneye kaldırılırken, dumandan etkilinen Nuray Taçer de itfaiye tarafından kurtarıldıktan sonra ambulansla diğer iki yaralanın bulunduğu Ortaca Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Korku dolu anların yaşanmasına neden olan, 50'ye yakın patlamanın meydana geldiği yangın yaklaşık iki saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Çevrede bulunan binalara sıçramaması için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiği yangında ev ve işyeri kullanılamaz hale geldi. Büyük tehlikenin atlatıldığı yangın sırasında, Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Muğla-Antalya karayolunu alevler söndürülene kadar trafiğe kapattı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı, kesin çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi. - Muğla/ Ortaca

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ortaca'da Korkutan Patlamaların Ardından Yangın Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement