Ortageçit Köylülerinin Taş Ocağı Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Ortageçit Köylülerinin Taş Ocağı Tepkisi

Ortageçit Köylülerinin Taş Ocağı Tepkisi

Ardahan merkeze bağlı Ortageçit köylüleri, kendi köylerinin sınırlarında kurulan taş ocağını işleten firmaya tepki gösterdi.

17.07.2012 16:30

Ardahan merkeze bağlı Ortageçit köylüleri, kendi köylerinin sınırlarında kurulan taş ocağını işleten firmaya tepki gösterdi.

Ortageçit köylülerinden, yaklaşık 50 kişilik bir grup, traktör ve arabalarla taş ocağının kurulduğu Eğri tarla mevkiine geldi. Mera arazisinde kurulmak istenen taş ocağına köylüler tepki gösterdi. Ellerindeki pankart ve dövizlerle ocağı protesto eden köylüler, köylerine ocağın açılmamasını istedi. Protestoya çocuklar da eşlik etti.

Olay yerine gelen çok sayıda güvenlik güçleri olaylar çıkmaması için güvenlik önlemleri alırken köylülerden biri şantiye çalışanlarının üzerine traktör sürdü. Traktör önünde bulunan şantiye çalışanları ve güvenlik güçleri ezilmekten son anda kurtuldu.

Traktör üzerine çıkan karakol komutanı, köylülerin dağılmasını isteyerek aksi takdirde zor kullanacağını söyledi.

45 haneli 250 nüfuslu köyün muhtarı Yalçın Kavak köy arazileri içerisinde 5 adet işletmenin açıldığını belirterek, "2 adet BTC projesi köyümüzden geçti, aynı zamanda Ardahan Üniversitesi'ne yer verdik. Bu nedenle köyümüzün merası kalmadı.

Köyümüzün hayvanları aç, köyümüzde herkes huzursuz, bu kum ocağının buraya kurulmasını istemiyoruz. Bu ocak yaklaşık 30 dönümlük bir alanda çalışma yapacak. Bu 30 dönümlük alanda yapılan çalışma, yaklaşık 100 dönüm araziyi olumsuz etkileyecek. Dolayısıyla meramız bitiriliyor" dedi.

Öte yandan, olay yerine gelen AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar, köylülerle ve firma çalışanları ile görüştü. Bu konuda ilgili makamlarla görüşeceğini belirten Baydar, "Eğer bir hata varsa düzelteceğiz" dedi.

Ardahan İl özel İdaresi Genel Sekreteri Mete Özdemir ise yaptığı açıklamada, kurulan taş ocağının yasal kurulduğunu belirterek, ilgili kurumların görüşü alındıktan sonra söz konusu taş ocağına ruhsat verildiğini ifade etti. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ortageçit Köylülerinin Taş Ocağı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement