Ortaköy Kervansarayının Kullanımı Belediyeye Geçti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ortaköy Kervansarayının Kullanımı Belediyeye Geçti

Ortaköy Kervansarayının Kullanımı Belediyeye Geçti
13.12.2012 08:56  Güncelleme: 12:13

İnegöl Belediyesi; Ortaköy Kervansarayı'nı sosyal ve kültürel etkinliklerde kullanacak.

Bursa İnegöl'deki Osmanlı eserlerinden biri olan ve 15. YY.'da Karaca Ahmet Paşa tarafından yaptırılmış olan Ortaköy Kervansarayının kullanımı dün yapılan protokol ile İnegöl Belediyesine geçti.

Tarihi İpekyolu üzerinde, günümüze kadar ayakta kalan Bursa bölgesindeki 2 önemli kervansaraydan biri olan Ortaköy Kervansarayı, 750 bin TL bedel ile Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilerek İnegöllülerin hizmetine sunulmuştu. Özel bir firma tarafından alınmış olan kullanım hakkının sona ermesinin ardından Kervansarayın kullanım hakkı dün İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın makamında yapılan protokolle resmen İnegöl Belediyesine geçti.

Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü Yatırım ve Emlak Şube Müdürü Fethi Koç ve İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın'ın da hazır bulunduğu protokol esnasında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; Vakıflar Bölge Müdürlüğü marifeti ile Ortaköy Karaca Ahmet Paşa Kervansarayı'nın bir süre önce restore edilip İnegöl'e kazandırıldığını ifade ederek sürdürdüü konuşmasında; "Kervansarayımız şehrimize bir değer katmıştır. Hepinizin bildiği gibi restore sonrası özel bir firma tarafından kiralama işlemi gerçekıleştirilmişti. Bu manada kervansaray farklı organizasyonlara da ev sahipliği yapmıştı. Fakat yapının şehir dışında yani 5 km mesafede kalmasından dolayı yeteri kadar Kervansaray'dan istifaede edilememişti." dedi.

Kervansaray Daha Aktif Kullanılacak

Kira sözleşmesini imzalamak üzere Bölge müdürlüğü yetkilisiyle bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Aktaş; buranın kullanımının İnegöl Kent Müzesi ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olacağını söyledi. Farklı farklı organizasyonlar, faaliyet ve etkinliklerin yapılacağını da söyleyen Başkan Aktaş; "Bu nostaljik ortam içerisinde restore edilmiş olan kervansarayda hem tarih ve geçmişimizi hatırlayacak hem de bugünün etkinliklerini gerçekleştireceğiz. Burası zaten İnegöllülerindi. Ancak bölge müdürlüğümüz daha fazla istifade edilebilmesi ve kullanabilmesi adına Belediyemize tahsisi konusunda yardımcı oldu." dedi.

01 Aralıktan İtibaren Belediyenin Kullanımında

Vakıflar Bölge Müdürü ve Yatırım-Emlak Şefi ile bir görüşme yaptıklarına vurgu yapan Başkan Aktaş; "Yaptığımız görüşmede Aralık ayı başı itibari ile biz bu yapıyı kiralamış bulunuyoruz. İnegöl Belediyesi olarak biz bu yapının kullanımını 3 yıllığına, Aralık başı itibari ile kiraladık. Aralık 2012 - Kasım 2015 tarihleri arasında İnegöl Belediyesi'ne 39.600 TL bedelle 3 yıllık peşin ödemek kaydıyla kiralama işlemleri gerçekleştirmiştir." dedi.

Diğer Kurum ve Kuruluşlar da İstifade Edebilecek

Kervansarayın daha aktif ve daha etkin kullanılacağının altını çizen Başkan Alinur Aktaş; Ocak 2013'ten itibariren burada etkinlikler yapmaya başlayacaklarını söylererek; "Kervansarayda değişik etkinlik ve programlar icra etmek isteyen farklı kurum ve kuruluşların da kullanım ve istifadesine burayı açacağız. Protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hem Vakıflar Bölge Müdürümüze hem de Yatırım ve Emlak Şube Müdürümüz Fethi Bey'e konuyla alakalı gösterdikleri yakınlıktan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ortaköy Kervansarayının Kullanımı Belediyeye Geçti - Son Dakika


Advertisement