Osman Özgüven' E Başkanlığa Dönüş Yolu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Osman Özgüven' E Başkanlığa Dönüş Yolu Açıldı

Osman Özgüven\' E Başkanlığa Dönüş Yolu Açıldı

Bergama Ağır Ceza Mahmekemesi, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 8 yıl 4'er ay hapis cezası alan Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ile 8 belediye çalışanı hakkındaki 4.Yargı Paketi Uyarlama davasında 10'ar ay hapis cezası çıktı.

26.09.2013 15:55

Bergama Ağır Ceza Mahmekemesi, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 8 yıl 4'er ay hapis cezası alan Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ile 8 belediye çalışanı hakkındaki 4. Yargı Paketi Uyarlama davasında 10'ar ay hapis cezası çıktı. Ceza ertelenirken Özgüven'e görevine dönmenin yolu açılmış oldu.Dikili Belediye başkanı Osman Özgüven ve 8 belediye çalışanı haklarında belediyenin jeotermal şirketindeki araçları belediye geçirilmesi ve garaj ihalesindeki usulsüzlükler gerekçesiyle 'ihaleye fesat karıştırmakö suçundan Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış ve 4'er yıl 2'şer aydan toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Özgüven. cezayı Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde temyiz etti. Ancak Yargıtay, TCK'nın 53. maddesindeki 'Belli haklardan yoksun bırakmaö hükmünü yanlış uygulaması nedeniyle bozulmasına ancak verilen mahkumiyet kararını etkilemeyeceğinden cezanın düzeltilerek onanmasına karar verdi. Kararın kesinleşmesinin ardından Özgüven, normal yollardan yurt dışına çıktı. Teslim olan 8 belediye çalışanı ise cezaevine konuldu. Hapis cezası nedeniyle belediye başkanlığı düşürülen Osman Özgüven'in yerine Yusuf Altıparmak belediye başkanı seçildi. 8 belediye çalışanı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan ve Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4. Yargı Paketi kapsamında 'kamu zararı oluşmadığıö gerekçesiyle serbest bırakıldı. Ayrıca Özgüven ve 8 belediye başkanı hakkında Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde uyarlama davası açıldı. 8 belediye çalışanı ile 3 Mayıs'ta Türkiye'ye dönen Özgüven'in yargılanmlarına devam edildi.Mahkeme Özgüven ve 8 belediyle çalışanının davalarını 16 oranında indirilip, 10 aya düşürdü. Ayrıca cezanın, 5728 Sayılı Yasa ile Ceza Mahkemeleri Kanunu'nun 52315 maddesi gereği geri bırakılmasına karar verildi. Böylece Özgüven'e 1 yılın altında ceza aldığı için belediye başkanlığı görevine dönüş yolu da açılmış oldu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Duruşma çıkışında konuşan Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven, kendilerine destek veren herkese teşekkür edip, 'Dava süresince suçsuz olduğumuza inanarak ve sizden aldığımız destekle duruşmalara girdik, yasa değişikliği ile suçsuz ilan edildik. Bu yasa sadece bizim için değil bizim gibi aynı kaderi paylaşan ve yargılanan diğer belediye başkanlarını kurtarmak için çıkarıldı. Yine de daha önce alınan hapis cezalarının bozularak serbest kalmamız bizi mutlu etti. Bundan sonra avukatlarımız Danıştay'a başvurarak görevime iade edilmemi isteyecekö dedi.

BÜYÜK DESTEK

Özgüven'e konuşmasının ardından kendisini desteklemeye yaklaşık 500 kişi alkış tutup, 'Her yer Taksim her yer direnişö, 'Halkçı başkanö 'Dikili'nin mimarı Osman Özgüvenö sloganları atarak sevgi gösterisinde bulundu.Özgüven'e, destek verenler arasında CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP İzmir eski Milletvekili Hakkı Ülkü ve CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile İsveç parlamentosundan iki millet vekili de yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osman Özgüven' E Başkanlığa Dönüş Yolu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement