Osman Tanburacı: "Futbolu Katlettik" - Son Dakika
Güncel

Osman Tanburacı: "Futbolu Katlettik"

Osman Tanburacı: "Futbolu Katlettik"

Gazeteci Erhan Köknar'ın hazırlayıp sunduğu söyleşi programının konukları Spor Yazarı Osman Tanburacı ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Nezihi Tosuncuk oldu.

13.04.2012 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Erhan Köknar'ın hazırlayıp sunduğu söyleşi programının konukları Spor Yazarı Osman Tanburacı ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Nezihi Tosuncuk oldu. Şampiyonlar ligi ve amatör takımlarının durumlarını konuşulduğu söyleşiye ilgi yoğundu.

Küçükçekmece Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği programlara bir yenisini daha ekledi. Bundan böyle her ay düzenlenecek Gazeteci Erhan Köknar'ın hazırlayıp sunduğu spor söyleşilerinin ilk konuğu ünlü spor yazarı Osman Tanburacı ve Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcusu Nezihi Tosuncuk oldu. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa Küçükçekmece'de bulunan amatör kulüpler yöneticileri ve futbolcuları katıldı. Programda, süper ligin durumu, play off karşılaşmaları ve geleceğin yıldızlarının yetişeceği amatör kulüplerinin sorunları konuşuldu.

FUTBOLU ELBİRLİĞİYLE KATLETTİK

Galatasaraylı olduğunu belirterek söze başlayan ünlü spor yazarı Osman Tanburacı Türkiye'de futbolu bu yıl elbirliğiyle katlettiklerini söyleyerek, "Bu yıl oynanan futbolu hiç beğenmiyorum. Özellikle Galatasaray'ın diğer takımlara fark atmasına rağmen oynadığı oyun bana göre çok eksik. Ama ne yazık ki bu eksiklik bu ülkeye yetiyor. Malum zaten Fenerbahçe stres ve baskı altında. Buna rağmen ikinci olması bence büyük başarı. Bir camia ya suçludur ya suçsuzdur. Aziz Yıldırım suçluysa 10 sene yatsın ama suçsuzca benim gibi dolaşsın. Ama hala suçlumu suçsuz mu diyerek bir insanı aylarca hapiste yatırılması zulümdür." diye konuştu. Futbolda birlik beraberlik ve kardeşliğin ön planda olması gerektiğinin altını çizen Tanburacı konuklarına; "Şunu bilin ki, Galatasaray olmazsa Fenerbahçe olmaz Beşiktaş olmaz Trabzon olmaz. Yenilmeyen takım yoktur" dedi.

Gelmiş geçmiş en büyük takımın Barcelona olduğunu söyleyen Osman Tanburacı, Türkiye'de oynanan futbola razı olmadığını belirterek; "Her kararın bir gerekçesi vardır. Bazı ülkelerde play off oynatılıyor. Ama o ülkelerin ligleri 10 takım. Hem sezonu uzatmak için hem de heyecan katmak için yapıyorlar.

18 takımlı bir ligde play off oynatmanın ne anlamı var?

Bu ülkede niye play off Digiturk kanalını ihya etmek için oynatılıyor. Çok riskli bir karar alınmıştır. İnşallah sonu iyi olur" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcusu Nezih Tosuncuk ise, bu yıl süper lig'de yapılan karşılaşmaların hem takımları hem futbolcuları hem de seyirciyi olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Futbolcular 3 günde bir maç yaptılar. Performansları düştü. Sahadaki güzellikler kayboldu. Play off tamamen sponsor firmayı kurtarmak için yapılmıştır. Futbol seyri adına hiç bir şey vermeyecektir" dedi.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE SPORUN GELECEĞİ PARLAK

Programda spor adına yaptıkları çalışmalardan bahseden Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, "Amatör spor kulüplerin parayı pulu düşünmemesi lazım, tek işleri spor olması gerekir. Amatör kulüplere yaptığımız yatırımlar, tamamı belediyenin kontrolde oluyor. Arena inşaatımız devam ediyor. Bu gösteri merkezinin altında 5-6 bin kişi bireysel spor yapacak. Kültür merkezlerimiz, belediye binamız ve Arena Gösteri Merkezimiz daha önceden olsaydı, bu yatırımları sosyal faaliyetlere ve spora aktaracaktık. Bu yatırımlarla birlikte özellikle amatör spor kulüplerini desteğimizi sürdürüyoruz. Küçükçekmece'de sporun geleceği çok parlak" diyerek önümüzdeki yıllarda başarılı sporcularından çıkacağını söyledi.

Yazar Tanburacı, Başkan Aziz Yeniay'ın yaptığı yaptırımları duyunca çok mutlu olduğunu söyleyerek tebrik etti. Amatör kulüplerin futbolcularının konuklara merak ettiği soruları yönelttikleri program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Osman Tanburacı: 'Futbolu Katlettik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement