Osmangazi’den Hamitler’e Sihirli Dokunuş - Son Dakika
Güncel

Osmangazi’den Hamitler’e Sihirli Dokunuş

Osmangazi’den Hamitler’e Sihirli Dokunuş

Osmangazi'de Asfalt Sezonu Hamitler'den Başladı

12.05.2011 17:27  Güncelleme: 17:28

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, asfalt sezonunun başlangıcını Hamitler'de yaptı. Yağışlı havaya rağmen yoğun katılımın olduğu törene Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen, Ak Parti Milletvekili Adayı Cafer Yıldız ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

"Bir dünya kenti olma yolunda hızla ilerleyen Osmangazi'ye medeniyete giden yeni yollar kazandırıyoruz" diyen Başkan Mustafa Dündar, "Değişen ve gelişen Osmangazi'nin modern ve planlı şehirciliği Hamitler'de yüzünü gösteriyor" dedi.

Kaçakla mücadelede günü kurtaran değil, geleceğe yatırım yapan bir zihniyetle hareket ettiklerine dikkat çeken Başkan Dündar "Bugün burada sadece asfalt sezonunu açmakla kalmıyor, planlı yapılaşmanın ortaya çıktığı güzel bir sonucu da görüyoruz. Gelişen kentlerin en büyük özlemi olan modern ve planlı yapılaşma, hizmetlerimizle Hamitler'de kendini gösteriyor" dedi.

Modern Osmangazi'nin yeni adresi Hamitler'de başlatılan çalışmalar kapsamında bölgeye yeni imar yolları açtıklarına değinen Başkan Dündar, açık pazar alanı, asfalt ve tretuvar çalışmaları ile Hamitler'in Bursa'nın parlayan yıldızı olacağını vurguladı.

Hamitler Bölgesi'nin yeni yapılanma içinde olduğunu hatırlatan Dündar, eksiklerin giderilmesi ve vatandaşların mağdur olmamaları için ihtiyaçlar doğrultusunda hizmetlerini şekillendirdiklerini söyledi.

Kaldırımlar Yapılıyor

Modern kentin gereklerini Osmangazi'nin dört bir yanında hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Dündar "Dumlupınar Caddesi'nde 350 metre uzunluğunda sağ, sol ve orta refüjler olmak üzere toplam 6 metre genişliğinde kaldırım yapıyoruz. Hedefimiz ilçemize yakışır şehircilik hizmetlerini tüm mahallelerimize yaygınlaştırmak" dedi. Alt yapı çalışmalarının da hızla sürdüğüne dikkat çeken Dündar, bölgeye 250 metre uzunluğunda elektrik aydınlatması için alt yapı çalışması yaptıklarını söyledi. Gür Caddesi'ne de 1 kilometre uzunluğunda tretuvar yapıldığını vurgulayan Dündar, çalışmalarda sona yaklaştıklarını belirtti.

Pazaryeri İçin Çalışmalara Başlandı

Hamitler Bölgesi'nin önemli ihtiyaçlarından biri olan pazaryeri için de çalışmalara hızla başladıklarını söyleyen Başkan Mustafa Dündar "3 bin 500 metrekarelik pazaryeri düzenlemesinde zemin çalışması sürüyor, önümüzdeki günlerde diğer çalışmalara da başlayacağız" diye konuştu.

Yeni İmar Yolları Açılıyor

İş makinelerinin arı gibi çalıştığı Hamitler'i gösteren Dündar, 8 km yeni yol açmayı hedeflediklerini belirtti. Şimdiden 3,5 km'lik yolu bölgeye kazandırdıklarını söyleyen Başkan Dündar çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Osmangazi'nin dört bir yanına asfalt götürmeye kararlı olduklarını söyleyen Başkan Dündar, bu amaçla belediyede mevcut olan 2 greydere bir yenisini daha eklediklerini açıkladı. Yeni teknolojiye sahip 2011 model greyderi kamuoyuna tanıtan Dündar "İlçemizde yoğun asfalt mesaisinin daha hızlı ilerlemesini hedefliyoruz" dedi.

Greydere binerek asfalt döken Başkan Dündar, asfaltlanan yollarda yürümeyi de ihmal etmedi.

Asfalt Çalışmaları

Osmangazi Belediyesi, uzun bir kışın ardından ilçe genelinde bozulan yolların yenilenmesi ve ilçeye yeni yollar kazandırılması için düğmeye bastı. Osmangazi Belediyesi asfalt yama ve kaplama çalışmaları kapsamında 3 aylık periyotlar halinde ihtiyaç duyulan mahallelerde asfalt çalışması yapacak.

Hüdavendigar, Soğanlı, Akpınar, Fatih ve Geçit mahalleleri başta olmak üzere 26 mahallede çalışmalarını yürütecek olan Osmangazi Belediyesi yaklaşık 18 bin ton malzeme kullanarak asfalt yama çalışması yapacak. Asfalt kaplama çalışmaları kapsamında ise Hamitler, Bahar, Kükürtlü, Hüdavendigar, Yunuseli ve Emek Adnan Menderes mahalleleri de dahil olmak üzere 18 mahallede çalışmalarını yürüten Osmangazi Belediyesi, ilçeye 12 km yeni asfalt yol kazandırmayı amaçlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi’den Hamitler’e Sihirli Dokunuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement