Osmaniye Belediyesi'nden Şüheda İsimli Tiyatro - Son Dakika
Güncel

Osmaniye Belediyesi'nden Şüheda İsimli Tiyatro

Osmaniye Belediyesi\'nden Şüheda İsimli Tiyatro

Osmaniye Belediyesi Yılsonu programları etkinlikleri kapsamında Cebelibereket Kültür Merkezinde "Şüheda" isimli tiyatro gösterisi sahnelendi.

20.06.2014 14:58  Güncelleme: 14:51

Osmaniye Belediyesi, DOĞAKA işbirliği ile SODES kapsamında düzenlenen "Gençlik, Kültür ve Sanat Atölyesi" kursları bünyesindeki öğrencilerin düzenlediği Şüheda adlı tiyatro izleyenler tarafından alkış aldı.
Proje koordinatörlüğü Gökhan Ateş'in, yönetmenliğini kurs öğretmeni Muhammet Kürtüloğlu'nun yaptığı toplam 15 tiyatrocu ve 2 perdeden oluşan "Şüheda" isimli oyunda bayrağımız uğruna canlarını veren kahraman ecdadımız konu edildi.

Kınalı Hasan'ın hikâyesinden, Seyit Onbaşı'nın kaldırdığı 275 kg'lık topun hikâyesine, Rumların yaptıkları eziyetlerden, Mehmetçiğin cephedeki hikâyesine kadar pek çok destanın müzikler eşliğinde canlandırıldığı oyun salondaki izleyicileri duygulandırdı.

Osmaniye Belediye Başkan Vekili A. Melih Loş, daha önce hiçbir oyun tecrübesi olmayan öğrencilerle 4 aylık gibi kısa bir eğitimin sonucunda bu başarıyı yakaladıklarını söyledi. Osmaniye Belediyesi Gençlik, Kültür ve Sanat Atölyesi Tiyatro kursunun eğitimi ile tiyatro severleri duygulandıran tüm öğrencileri canı gönülden kutlayan Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Aslan ise,"Bu gençler geleceğimizin teminatıdır. Bu gençlere ne kadar destek verirsek geleceğimiz o kadar parlak olacaktır" diye konuştu.

Programa Osmaniye Belediye Başkan Vekili A. Melih Loş, MHP il Başkan Vekili Mümtaz Arite, Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Eroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, DOĞAKA Osmaniye İl Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ve tiyatro severler katıldı.

Programın sonunda Osmaniye Belediye Başkanı adına Belediye Başkan Vekili A. Melih Loş ve protokol üyeleri tarafından plaket ve başarı belgeleri takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmaniye Belediyesi'nden Şüheda İsimli Tiyatro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement