Osmanlı'nın Balkanlardan Ayrılmasının 100. Yıldönümünde Önemli Tören - Son Dakika
Güncel

Osmanlı'nın Balkanlardan Ayrılmasının 100. Yıldönümünde Önemli Tören

Osmanlı\'nın Balkanlardan Ayrılmasının 100. Yıldönümünde Önemli Tören

Karadağ'da 2009 yılında eğitime başlayan Fatih Medresesi, Osmanlı'nın Balkanlar'dan ayrılmasının 100.yıldönümünde ilk mezunlarını veriyor.

01.06.2012 12:41

Karadağ'da 2009 yılında eğitime başlayan Fatih Medresesi, Osmanlı'nın Balkanlar'dan ayrılmasının 100. yıldönümünde ilk mezunlarını veriyor.

Karadağ'da Başkent Podgoritsa yakınlarındaki Fatih Medresesi 2009 yılında eğitime başladı. İslam Kalkınma Bankası'nın desteğiyle Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yaptırılan Fatih Medresesi Osmanlı mimarisi esas alınarak inşa edildi. Karadağ'da inşa edilen medreseye Karadağ'ı fetheden Fatih Sultan Mehmet'in adı verildi.

TİKA'nın yaptırdığı Fatih Medresesi'nde 160 öğrenci eğitim görüyor. Fatih Medresesi'nde anadil yanında Türkçe, İngilizce ve Arapça da eğitim veriliyor. Fatih Medresesinde eğitim gören öğrenciler lise müfredatının yanı sıra dini eğitim de alıyor.

100. YILDA MEZUNLARINI VERİYOR

2009 yılında eğitime başlayan Fatih Medresesi ilk mezunlarını yarın düzenlenecek törenle verecek. Osmanlı'nın Balkanlar'dan ayrılmasının 100. yıldönümünde Karadağ'da Osmanlı tarzı eğitim veren Fatih Medresesi'nin ilk mezunlarını verecek olmasının tarihi bir gün olduğuna dikkat çekiliyor.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ DA KATILACAK

Fatih Medresesi'ndeki ilk mezuniyet törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TİKA Başkanı Serdar Çam ile Karadağ İslam Birliği Başkanı ve Başmüftü Rıfat Feyziç de katılacak.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Karadağ programı kapsamında TİKA tarafından aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Tuzi Nizam Camii ile Fatih'in askerlerinin yattığı ve TİKA tarafından yok olmaktan kurtarılan Tuzi'deki şehitliği de ziyaret edecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Osmanlı'nın Balkanlardan Ayrılmasının 100. Yıldönümünde Önemli Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement