Ostim Osb Genişletilmiş Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

Ostim Osb Genişletilmiş Genel Kurulu

Ostim Osb Genişletilmiş Genel Kurulu

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 1967 yılında küçük bir sanayi sitesi biçiminde konuşlanan ve kooperatif yapılanması içerisinde müthiş bir mücadele vererek dünyanın o acımasız rekabeti karşısında müthiş bir koşu ortaya koymak suretiyle Türkiye ile...

21.06.2012 10:47

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 1967 yılında küçük bir sanayi sitesi biçiminde konuşlanan ve kooperatif yapılanması içerisinde müthiş bir mücadele vererek dünyanın o acımasız rekabeti karşısında müthiş bir koşu ortaya koymak suretiyle Türkiye ile yarışmaya, bütün dünyayla birlikte koşmaya devam eden Ostim'in örnek bir büyüme gösterdiğini belirtti.

Ostim Organize Sanayi Bölgesi (Ostim OSB) Genişletilmiş Genel Kurulu toplantısı, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ali Coşkun, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayer, Çankaya Üniversitesi Rektörü Ziya Burhanettin Güvenç ve çok sayıda Ostimli iş adamının katılımıyla METEM Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Vali Yüksel, yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinde ve üretiminde ortak aklın ve takım çalışması yapma kabiliyetinin emsalsiz örneği olan Ostim'in Genişletilmiş Genel Kurulu'nun yararlı ve başarılı geçmesini diledi. Bu tür buluşmaların genel itibarı ile nerelerden nerelere gelindiğini görebilmek açısından önemli olduğunu belirten Yüksel, 1967 yılında küçük bir sanayi sitesi biçiminde konuşlanan ve kooperatif yapılanması içerisinde müthiş bir mücadele vererek dünyanın o acımasız rekabeti karşısında müthiş bir koşu ortaya koymak suretiyle Türkiye ile yarışmaya, bütün dünya ile birlikte koşmaya devam eden Ostim'in örnek bir büyüme gösterdiğini söyledi. Yüksel, "Küçük veya orta ölçekli sanayinin geliştirilmesi ve yeni istihdam alanları açılması bağlamında Cumhuriyet Türkiye'sinin yaptığı en doğru işlerden birisinin organize sanayi modelinin kabul edilmesi ve onun uygulamaya konulmasıdır. Bununla birlikte kaynakların rasyonel kullanımı, kümeleşme anlayışının giderek gelişmesi ve sanayi çevre ilişkilerinin en doğru biçimde gerçekleştirilmesi konularında da Ostim ülkemizde örnek teşkil eden bir uygulama niteliği kazanmıştır" dedi.

Ankara Sanayi Odası ve bütün müteşebbis sanayici ve iş adamlarının çalışmalarını yakından takip ettiğini bildiren Yüksel, Ankara'da 11 tane organize sanayi bölgesinin olduğunu ve 6 tanesinin dünyaya örnek olabilecek nitelikte olduğunu ifade etti. "Bunların parlayan yıldızı da Ostim'dir" diyen Yüksel, "Hava ve savunma sanayi dahil olmak üzere kümeleşmenin en güzel örneklerini verebilen organize sanayi bölgelerimiz var. 2 Organize Sanayi Bölgesinin altyapı çalışmaları devam ediyor, 3 Organize Sanayi Bölgesinin de kuruluş işlemleri halen devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yüksel, rekabet bağlamında müthiş bir yüzyıl yaşandığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu kenti sizinle paylaşan bir arkadaşınız olarak ifade ederim ki emeklerini alın teriyle buluşturarak sermayelerini de emeklerinin yanına koyan yüksek vatan sevgisine sahip Ostimli müteşebbisleri, sanayici ve iş adamlarını ben bir kez daha tebrik ediyorum. Ankara Valisi olarak sizlere şükranlarımı sunuyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement