Özcan Yeniçeri: Erdoğan'ın Ülkeyi Getirdiği Yer Burasıdır - Son Dakika
Güncel

Özcan Yeniçeri: Erdoğan'ın Ülkeyi Getirdiği Yer Burasıdır

Özcan Yeniçeri: Erdoğan\'ın Ülkeyi Getirdiği Yer Burasıdır

MHP'li Yeniçeri, PKK'nın bölgeden topladığı para makbuzlarını göstererek, "Başbakan'ın ülkeyi getirdiği yer burasıdır." dedi.

30.04.2014 17:24  Güncelleme: 19:57

Yeniçeri, PKK'nın bölge insanından topladığı para makbuzları ve maddi destek isteyen mektuplarından örnekler göstererek, "Başbakan Erdoğan'ın bölgeden devleti ve orduyu çekerek, ülkeyi getirdiği yer burasıdır. Bölgede, 'ya kuzgun leşe ya devlet başa' demenin zamanı gelmiştir" diye konuştu.

MHP'li Özcan Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecinde Güneydoğu Anadolu'da devletin otoritesini azaltan, örgüt otoritesini artıran gelişmelerin ciddi aşamaya geldiğini belirtti.

YENİÇERİ: PKK, BÖLGEDE KARAKOL İSTEMİYOR

PKK'nın bölgede karakol, yol ve baraj yapılmasını istemediğini ifade eden Yeniçeri, güvenlik birimlerinin silahlı gruplara müdahalesinin engellenmesinin, durumu kontrolden çıkacak noktaya getirdiğini savundu. PKK'nın yerel seçimden sonra terörist faaliyetlerine kaldığı yerden devam ettiğini dile getiren Yeniçeri, son günlerde yaşanan olayları örnek gösterdi.

"YA KUZGUN LEŞE, YA DEVLET BAŞA"

Yeniçeri, PKK'nın bölge insanından topladığı para makbuzları ve maddi destek isteyen mektuplarından örnekler göstererek, "Başbakan Erdoğan'ın bölgeden devleti ve orduyu çekerek, ülkeyi getirdiği yer burasıdır. Bölgede, 'ya kuzgun leşe ya devlet başa' demenin zamanı gelmiştir" diye konuştu.

"HİÇBİR ÜLKE, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN İŞİNE KARIŞAMAZ"

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un Türkiye'de kuvvetler ayrılığı, MİT Yasası ve özgürlük alanının kısıtlanmasından kaygı duyduğuna ilişkin davranışını kınadığını da belirten Yeniçeri, "Hiçbir ülke, Türkiye Cumhuriyeti'nin içişlerine karışamaz. Bu ülkenin insanı kısıtlamaları, kendi iradesiyle kaldıracak durumdadır. Zaten Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Alman Cumhurbaşkanı'nın söylediklerini söylemiş. Münasebetsiz şekilde devlet yetkililerine bunları söylemeye hakkı yoktur" dedi.

"HER NİYEYSE BU SEHVEN KARARLAR HEP MUHALEFETE GELİYOR"

Yeniçeri, Mısır'daki idam kararlarına karşı hükümetin, muhalefetin ve sivil toplumun harekete geçmesini gerektiğini de söyledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yeniçeri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sehven gönderildiği açıklanan ifade çağrısıyla ilgili, "Her ne hikmetse bu sehven kararlar hep muhalefete geliyor" dedi. Yargının AK Parti'lileştirildiğini ve muhalefeti baskı altında tutmak amacıyla bunun yapıldığını öne süren Yeniçeri, "Bunun sehvenlikle alakası yoktur. Bu, muhalefete gözdağı verme mizansenidir" dedi.

1 MAYIS AÇIKLAMASI

Özcan Yeniçeri, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin tartışmalar konusunda da 1 Mayıs'ın emeğe uygun biçimde bayram gibi kutlanması gerektiğini dile getirdi. Hükümet ve sendikaların Taksim Meydanı ile ilgili dayatmalarının hayra alamet olmadığını ifade eden Yeniçeri, "İnsanların birbirlerine omuz verecekleri yerde TOMA'larla, biber gazlarıyla, çatışmalarla, pencere, cam, çerçeve indirilmesi kabul edilemez" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özcan Yeniçeri: Erdoğan'ın Ülkeyi Getirdiği Yer Burasıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • BAHATTİN AFŞAR: BAŞBAKANIN GETİRDİĞİ YER BURASI EVET SİZİN HAYAL BİLE EDEMEYECEĞİNİZ KEDİ UZANAMADIĞI ETE MUNDAR DERMİŞ :D 5 17 Yanıtla
    zenci türk: kedi bile kalmadı ortalıkta trafolarda geziniyor işte ülkemde kedinin geldiği son nokta bahattin:) 0 0
  • Baran DEMIRKOL: Yıllarca PKK dediniz garibanın çocuğunu cephelerde öldürttünüz ve akan bu kanlar üzerinden oy devşirdiniz,EEEEYYYYYY YENİÇERİMİSİN ESKİ ÇERİMİSİN NESİN,sizin yatıcak yeriniz yok,size bu memlekette ekmek çıkmaz, arası bir oy oranında sıkışır kalırsınız,beter olun inşşşşş... 10 11 Yanıtla
  • H.BEYLERBEYİ: sayın dünya lideri en azından 23 bankayı batırmadı. yurt dışından bakan transfer etmedi.duyrulur. 8 12 Yanıtla
  • H.BEYLERBEYİ: benim ailemde şehit var gazi var sen kimsin sen şehit gelirmi diye elini ovalayanlardansın.benim vatan icin zekatım senin gibi soysuzlara yeter ataman efendi sen aslında agzı bozuk birisin faka sana yinede efendi yazdım .vatanı korumak icin ekonomin güclü olacak.yoksa amerikadan 10 milyar dolar icin bakan transfer etmekle vatan yönetilmez agzını bozma temiz dili ögren 9 6 Yanıtla
  • ccc: siz ve sizin gibiler sadece çıkarları için yaşayan asalaklarsınız. yeminizi aldığınız sürece hiç bir şey umrunuzda değil ,gerçekleri göremeyecek kadar kör , duyamayacak kadar sağır ,söyleyemeyecek kadar dilsizsiniz. 0 1 Yanıtla

Advertisement