Öze Dönüş'ten Çocuklara Yönelik Uçurtma Şenliği - Son Dakika
Güncel

Öze Dönüş'ten Çocuklara Yönelik Uçurtma Şenliği

Öze Dönüş\'ten Çocuklara Yönelik Uçurtma Şenliği

Şanlıurfa Öze Dönüş Derneği, çocuklara yönelik uçurtma şenliği düzenledi.

20.04.2015 12:35

Şanlıurfa Öze Dönüş Derneği 'Yitirdiğimiz çocukluğun anısına' sloganıyla Pazar Günü 'Uçurtma Şenliği' düzenledi.

Ailelerin katılımlarıyla düzenlenen etkinlikte Koordinatör Erhan Kılıç, uçurtmanın nasıl uçurulmasıyla gerektiği ile ilgili kısa bir açıklamanın ardından dağıtılan balonlar gökyüzüne bırakıldı. Organizasyonda ayrıca dernek yetkililerinin kendi elleriyle yaptıkları uçurtmalar ailelere hediye edildi.

Etkinlikte her yaştan halkın doğayla bütünleşip gökyüzüne bakakaldığı bir şenlik yaşandı. Şenliğe katılan aileler güzel bir deneyim yaşadıklarını söyledi.

Etkinlik ile ilgili Şanlıurfa Öze Dönüş Derneği Başkanı İsmail Tok, 'Şimdiki çocukların cep telefonları, bilgisayar oyunları var, fakat ellerini kesen ipe bağlı uçurtmaları yok. Şimdiki oyunların en büyük eksiği ruhlarının olmaması. Oynayanın kendisinden bir şeyler katamamasıdır. Öze Dönüş Derneği olarak her yıl baharda uçurtma şenliğini geleneksel hale getireceğiz. Geçtiğimiz haftalarda 'Fidan Dikim Etkinliği' yapmıştık. Bu tür etkinliklerin çocukların ahlaki eğitim, paylaşım, iş birliği ve diğer sorumluluklar yönünden çok etkili olduğunu düşünerek, etkinliklerin artmasını ve bir sonraki etkinliğin ise yine çocuklara yönelik bir gece iki günlük kamp düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Şanlıurfa Öze Dönüş Derneği iki aylık kuruluş süresinde özellikle toplam kaliteyi artırmaya yönelik kedi besleme evi projesi, fidan dikim etkinliği ve uçurtma etkinlikleriyle gündeme geliyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Öze Dönüş'ten Çocuklara Yönelik Uçurtma Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement