Özel Bir Koleksiyon - Son Dakika
Güncel

Özel Bir Koleksiyon

Özel Bir Koleksiyon

Bora Aksu for ARMAGGAN koleksiyonu, 20 Ekim Perşembe günü ARMAGGAN'ın Nuruosmaniye mağazasında tanıtıldı.

21.10.2011 13:38

Londra Moda Haftası kapsamında 4 yıl üst üste "En Başarılı Genç Moda Tasarımcısı" ödülünü alan, başarılarıyla Kraliçe Elizabeth'in dikkatini çekerek Buckingham Sarayı'na davet edilen tasarımcı Bora Aksu, ARMAGGAN için çok özel bir koleksiyon tasarladı.

Koleksiyonun zamansızlığı, gecenin de ortak teması oldu. Giysilerin ve onları taşıyan mankenlerin sade, naif, tüy hafifliğinde duruşuyla birlikte, doğal saçları ve geleneksel çizgideki makyajları; geceye katılan aralarında Suzan Sabancı Dinçer, Ender Mermerci, Leyla Alaton, Roksi ve İzzet Garih, Nesligül Aksoy, Ceri Benardete, Emre Ertürk, Dalia Garih, Şebnem Işık'ın da bulunduğu davetlilerden büyük alkış aldı.

40 parçadan oluşan Bora Aksu for ARMAGGAN koleksiyonu; mücevher, obje, deri ve tekstil ürünlerini özgün ve çağdaş tasarımlarla sınırlı sayıda üreten ARMAGGAN'ın atölyelerinde geleneksel yöntemlerle elde işlenerek hazırlandı. Koleksiyonda, Turkish Cultural Foundation (TCF) bünyesindeki Doğal Boya Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DATU) denetiminde enine dokunan özel kumaşlar kullanıldı. Vücuda göre şekillenen 40 parçalık özel koleksiyon; dar dokuma ceketler, kalın dokuma paltolar, özel baskılı ipek bluz ve dökümlü elbiselerden oluşuyor.

Bora Aksu for ARMAGGAN koleksiyonu, annesinin sandığındaki kolalı bohçalarda bir hazine gibi özenle saklanan el emeklerinin hikayesini dinleyen küçük bir kız çocuğunun hikayesinden ilham alınarak tasarlandı. Oya, yazma ve ipek kumaşların huzur veren kokusundan etkilenen koleksiyonda, zamansız kesimler güncel tasarımlarla öne çıkıyor.

Sınırlı sayıda üretilen Bora Aksu for ARMAGGAN koleksiyonu, 15 Aralık'tan itibaren ARMAGGAN'ın Nişantaşı ve Nuruosmaniye mağazalarında satışa sunulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özel Bir Koleksiyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement