Özel Fatoş Abla Koleji Bilim Şenliği Başladı - Son Dakika
Güncel

Özel Fatoş Abla Koleji Bilim Şenliği Başladı

Özel Fatoş Abla Koleji bilim şenliği başladı.

27.05.2013 17:01

Özel Fatoş Abla Koleji bilim şenliği başladı. Şenlikte, alzheimer rahatsızlığıyla ilgili çalışma, yağmur sensörlü tente gibi değişik alanlarda projeler sergilendi.

Özel Fatoş Abla Koleji lise 1. 2. ve 3. sınıflardaki fizik bölümü öğrencilerince düzenlenen şenlikte 80 proje sergilendi. Şenlikte, zaman ayarlı çiçek sulama sisteminden, nem sensörlü saksıya, alternatif elektrik üreten evden, güneş enerjisiyle çalışan arabaya, kızıl ötesi şapkadan, şarj cihazı şeklindeki cüzdana kadar birçok proje yer aldı.

Kolej Müdürü Fatma Özyurt, projeler için okulda ayrı bir atölye oluşturulduğunu belirterek, projelerin 6 ay gibi kısa bir zamanda hazırlandığını söyledi.

En çok ilgi çeken projelerin alzheimer hastalarına yönelik uyarıcı sistem ve yağmur sensörlü tente olduğunu ifade eden Özyurt, evin farklı kısımlarına yerleştirilen sensör ve alarmlarla alzheimer hastaları evden çıktığı anda sesli uyarıların devreye girdiğini anlattı.

Sensörlü tente sisteminde de yağmur damlasını algılayan tentenin otomatik olarak açıldığını dile getiren Özyurt, iki proje için de patent almayı düşündüklerini kaydetti. Özyurt, "Çocukları özellikle anaokulu çağından itibaren sosyal aktiviteyle desteklemek gerekiyor. Ben de öğrencilerimi maddi ve manevi olarak hep destekledim ve bunun sonucunda öğrencilerim çok güzel işler meydana getirdi. Projeler genç, yaşlı ayırt etmeksizin tüm insanlar için kullanışlı olabilir" dedi.

Özyurt ve beraberindekiler, stantlarda deney yapan öğrencileri izleyerek projeler hakkında gençlerden detaylı bilgi aldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özel Fatoş Abla Koleji Bilim Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement