(Özel Haber) Mısır Çarşısı Ramazan'a Buruk Giriyor - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Mısır Çarşısı Ramazan'a Buruk Giriyor

(Özel Haber) Mısır Çarşısı Ramazan\'a Buruk Giriyor

Tarihi Mısır Çarşısı, bu yıl Ramazan ayına buruk giriyor.

03.07.2013 10:40

Tarihi Mısır Çarşısı, bu yıl Ramazan ayına buruk giriyor. Vatandaşlar fiyatların yüksek olduğundan, çarşı esnafı ise satış yapamamaktan yakındı.

Ramazan ayına günler kala tarihi Mısır Çarşısı, bu yıl umduğunu bulamadı. Ramazan için zeytinden peynire, hurmadan baharat ürünlerine kadar yeni ürünler tezgahlardaki yerini alırken; vatandaş fiyatların pahalılığından, esnaf ise satış yapamamaktan dert yandı. Mısır Çarşısı esnaflarından Mahmut Yıldız, Ramazan'ın vazgeçilmezi hurmanın fiyatında bir artış olmadığını belirterek, "Ramazan'a bir hafta kala hala bir yoğunluk yok. Bu sene bayağı bir durgunluk görüyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladık, vitrinlerimizi tamamlıyoruz. Hurma her zaman tüketilmesi gereken bir meyve. Hurmada yaklaşık 12 çeşit vitamin var. Sadece Ramazan'da değil, 12 ay boyunca tüketmemiz lazım. Ama Ramazan'da da olmazsa olmazlarımızdan biri. Fiyatlarımız geçen yıla oranla hemen hemen aynı. Hiçbir değişiklik yok" diye konuştu.

Hurmaların fiyat aralığını sıralayan Yıldız, "20 TL'den 60 TL'ye kadar hurma çeşidimiz var. Peygamber Efendimizin kendi eliyle diktiği hurma var. İnsanlar genelde şifa niyetine yiyorlar. Onun fiyatı da 120 lira" dedi.

"FİYATLAR UYGUN FAKAT SATIŞ YOK"

Satış yapamadıklarını belirten Lisan Topal ise, "Ramazan'a biraz zayıf girdik. Bir canlılık yok. Kalabalık var ama millette zannedersem alım gücü yok. Süt fiyatıyla kıyaslarsak bu fiyatlar çok çok aşağıda sayılır. Peynirlerin fiyat aralığı 8,5 TL ile 20 TL'den alıcı bekliyor. Fiyatlar normal, Ramazan'a yansımış bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Erdal Özsoy isimli vatandaş da, insanlarda alım gücünün olmadığını dile getirerek, "İnsanlarda Ramazan telaşı var ama alışveriş yok. Alışveriş olmamasının sebebi fiyatlar yüksek, insanlarda para yok. Fiyatlar 9 TL ile 13 TL arasında değişiyor. En yükseğinin fiyatı 20 TL'dir. Onda da boy farkı vardır. Etli ve iri boydur. Aşağı yukarı fiyatlar birbirine denktir ama insanlarda para olmayınca alışveriş yapmıyorlar" şeklinde konuştu.

Ramazan alışverişi için çarşıya gelen Havva Çardak, "Kahvaltılık için, Ramazan için geldim. Ama çok pahalı fiyatlar. Bu pahalı olan şeyi kaç kişi alabilir. Bu yönden şikayetçiyim" derken, ailesiyle alışverişe çıkan Erdem Pehlivanlı ise, "Enflasyon diyorlar ama enflasyon halkın cebinde. Onlar satamıyorlar, biz alamıyoruz" dedi.

Almanya'dan Türkiye'ye gelen gurbetçi bir aile, hurmaları güzel bulduklarını belirterek, fiyatların Almanya'ya göre ucuz olduğunu söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Mısır Çarşısı Ramazan'a Buruk Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement