(Özel Haber) Üçüz Kuzulardan 2'si Yaşatılabildi - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Üçüz Kuzulardan 2'si Yaşatılabildi

(Özel Haber) Üçüz Kuzulardan 2\'si Yaşatılabildi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde dünyaya gelen üçüz kuzulardan 1'i ölürken ancak 2'si yaşatılabildi.

21.02.2013 10:36

Konya'nın Beyşehir ilçesinde dünyaya gelen üçüz kuzulardan 1'i ölürken ancak 2'si yaşatılabildi.

Gönen köyünde muhtarlık tarafından kurulan koyun çiftliğinde dünyaya gelen üçüz siyah kuzulardan biri yaşatılamazken, hayata tutunmayı başaran 2'si ise büyük bir özenle besleniyor. Çiftlik çalışanları, kuzuları yaşatabilmek için anne sütünün yanı sıra, biberonla da süt takviyesi yapıyor.

Gönen Köyü Muhtarı Mehmet Ali Gökler, çiftlikte dünyaya gözlerini açan kuzuların çok farklı bir cins olduğunu belirtirken, "Çiftliğimize yeni gelen sürü içerisindeki bir koyun, geldiği günün ertesinde üçüz doğurdu. Ancak, kuzunun biri öldü. İkisi ise yaşıyor" dedi.

Farklı bir ırka sahip koyunlara ait kuzuların genelde siyah olarak doğduğunu, zamanla bunların beyazlaştığı konusunda kendilerine bilgi verildiğini aktaran Gökler, "Sonra yavaş yavaş beyazlaşıp, başları genelde kahverengi oluyormuş. Değişik bir cins. Türkiye'de de nadir bulunan bir cins. Çok sayıda kuzunun içinde bunlar farklı renk ve sevimlilikleriyle çiftliğimizin maskotu haline geldi. Çiftliğimize gelen bu farklı ırk koyunları ise ayrı bir bölümde beslemeye başladık" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Üçüz Kuzulardan 2'si Yaşatılabildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement