Özel Yetkili Mahkemelere İlişkin Yasal Düzenleme - Son Dakika
Güncel

Özel Yetkili Mahkemelere İlişkin Yasal Düzenleme

Özel Yetkili Mahkemelere İlişkin Yasal Düzenleme

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap, özel yetkili mahkemelere ilişkin yasal düzenlemeyi CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne götürüp götürmeyeceğine ilişkin, "Grup Başkanvekillerimizin, Genel Başkanımızın, milletvekillerimizin eğilimi bu yönde."

04.07.2012 17:55

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap, özel yetkili mahkemelere ilişkin yasal düzenlemeyi CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne götürüp götürmeyeceğine ilişkin, "Grup Başkanvekillerimizin, Genel Başkanımızın, milletvekillerimizin eğilimi bu yönde. Büyük ihtimalle başvurulacaktır" dedi.

Matkap, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 17-18 Temmuz günlerinde gerçekleştirilecek 34. Olağan Kurultaya ilişkin hazırlar hakkında bilgi verdi.

81 il kongresinin tamamlandığını, delege listesinin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildiğini bildiren Matkap, CHP'nin 34. Olağan Kurultaya 1282 delege ile gittiğini söyledi.

Hazırlık çalışması kapsamında üye adres bilgilerinin de güncelliğini aktaran Matkap, üye künyesinin adrese dayalı hale getirildiğini, aday saptama yöntemine ilişkin altyapı hazırlıklarının tamamlandığını ifade etti.

-"Üye sayımız 1 milyona yükseldi"-

Matkap, CHP'nin kurultay sürecinde, demokrasiye ve hukuka uygun çok adaylı yarışların yaşandığı il ve ilçe kongreleri yaptığını kaydetti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığının ardından partiye olan ilginin arttığını ileri süren Matkap, 750 bin olan üye sayısının 1 milyona yükseldiğini belirtti.

CHP'nin 90 yıllık tarihinin zor ve çalkantılı olduğunu vurgulayan Matkap, 34. Olağan Kurultaya giden süreçte olağanüstü kurultay talepleri ve il, ilçe yönetiminde bazı boşluklar yaşandığını hatırlattı.

Matkap, ancak genel merkez olarak demokratik, birleştirici ve yapıcı bir yaklaşımla talepleri karşıladıklarını, boşlukları doldurduklarını söyledi.

26 Şubat'ta gerçekleştirilen olağanüstü tüzük kurultayının CHP tarihinde bir viraj olduğunu ifade eden Matkap, akılcı bir yönetimle hem olağanüstü tüzük kurultayı talebini karşıladıklarını ve tüzüğü demokratik hale getirdiklerini hem de bu durumu parti için kazanç haline dönüştürdüklerini iddia etti.

"Demokrasiye yürekten bağlı CHP'liler"in partiden kopmalara izin vermediğini savunan Matkap, "Bu güzel gidiş 17 Temmuz kurultayında daha güçlü hale gelecektir. Bu kenetlenme daha da güçlenecektir. Sıkıntılı bir süreci geride bıraktık. Bütün bu sıkıntıları aşan CHP'nin önünde artık kimse duramaz" dedi.

-Anayasa Mahkemesine başvuru-

Matkap, açıklamalarının ardından gazetecilerin CHP'nin özel yetkili mahkemelerle ilgili yasal düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürüp götürmeyeceğine ilişkin sorusuna, "Grup Başkanvekillerimizin, Genel Başkanımızın, milletvekillerimizin eğilimi bu yönde. Büyük ihtimalle başvurulacaktır" yanıtını verdi.

Muhabir: Seval Güler

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özel Yetkili Mahkemelere İlişkin Yasal Düzenleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement