"Özgürlük İstiyoruz İnisiyatifi" 3 Temel Soruna Dikkat Çekecek - Son Dakika
Güncel

"Özgürlük İstiyoruz İnisiyatifi" 3 Temel Soruna Dikkat Çekecek

"Özgürlük İstiyoruz İnisiyatifi" 3 Temel Soruna Dikkat Çekecek

"özgürlük İstiyoruz Kampanyası"nın Bugün "özgürlük İstiyoruz İnisiyatifi"ne Dönüştürüldüğü Duyuruldu.

10.12.2010 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Özgürlük İstiyoruz Kampanyası"nın bugün "Özgürlük İstiyoruz İnisiyatifi"ne dönüştürüldüğü duyuruldu.

İnisiyatif, Kürt sorunu, başörtüsü sorunu ve Cemevleri sorunu olmak üzere üç temel konuya ilişkin kampanya düzenleyecek.

"Özgürlük İstiyoruz İnisiyatifi" adlı grup, "Kürt halkına, başörtüsüne, cemevlerine özgürlük" pankartı altında özgürlüklere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Aralarında Eren Keskin, Yalçın Ergündoğan, Hilal Kaplan, Ferhat Kentel, Sezai Temelli, Doğan Tarkan, Roni Margulies, Yalçın Ergündoğan, Şanar Yurdatapan, Garo Paylan, Zeynep Tanbay, Hayko Bağdat, Bilge Conktepe gibi sanatçı ve yazarların da bulunduğu grup adına konuşan Ayşe Demirbilek, "Biz, üç temel baskı biçimine karşı, üç toplumsal soruna karşı sesimizi yükseltmek için yola çıktık. Bu üç sorun her köşe başında, her siyasal evrede karşımıza çıkıyor. Bu üç sorunu yaşayan milyonlarca insan üzerinde bir devlet şiddetiyle elele vererek, ağır bir baskı şeklini alıyor. Kürt halkının ana dilini, ana dilde eğitim, ana dilde savunma yapma hakkını bile kapsayamayan bir açılım süreci ile karşı karşıyayız. İnsanları barış umuduyla sınır ötesidnen çağırıp, hapishanelere atan bir açılım süreci ile karşı karşıyayız. Bu yüzden özgürlük istiyoruz. On yıllardır baskı altında tutulan, inançlarını özgürce yaşayabilmelerinin önüne devlet kaynaklı sayısız engel çıkartılan Aleviler üzerindeki baskıların sona ermesini istiyoruz. Cemevleri hala özgür değil. Aleviler, inançlarını özgürce yayabilme olanağına kavuşmadan zorunlulu din dersi uygulamasına son verilmeden, Cemevleri özgürlüğünü kazanmadan hiçbirimizin özgür olamayacağımızı düşündüğümüz için özgürlük istiyoruz. Özgürlük istiyoruz, çünkü on yıllardır başörtüsü takanlar üzerinde aşağılayıcı, dışlayıcı, nefret dilini kullanan baskıcı politikalardan yorulduk. İkna odalarına, kılık kıyafete karışan toplum mühendislerine ve rejim bekçilerine bizleri laik, şeiratçı olarak çalışan darbe girişimcilerine inat özgürlük istiyoruz, başörtüsüne özgürlük diyoruz" diye konuştu.

Ece Yıldız da, "Özgürlük İstiyoruz Kampanyası"nı bugün "Özgürlük İstiyoruz İnisiyatifi"ne dönüştürdüklerini aktararak, inisiyatifin, ilk önemli etkinliğini 25 Aralık'ta Ankara'da gerçekleşecek olan öğrenci mitingine katılarak yapacağını bildirdi. İnisiyatifin 13 Ocak'ta yeniden başlayacak olan KCK davasında tutuklu olan BDP üyelerinin serbest bırakılmasına yönelik bir kampanya başlatacağını da duyuran Yıldız, ayrıca 2011 yılı içinde "özgürlük" başlığıyla yeni kampanyalara imza atacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Özgürlük İstiyoruz İnisiyatifi' 3 Temel Soruna Dikkat Çekecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement