Özhan: "Teröre 7 Bin 900 Polis Şehit Verdik" - Son Dakika
Güncel

Özhan: "Teröre 7 Bin 900 Polis Şehit Verdik"

Özhan: "Teröre 7 Bin 900 Polis Şehit Verdik"

Samsun Vali Yardımcısı Hasan Özhan, terörden dolayı bugüne kadar 7 bin 900 polisi şehit verdiklerini söyledi.

08.04.2013 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Vali Yardımcısı Hasan Özhan, terörden dolayı bugüne kadar 7 bin 900 polisi şehit verdiklerini söyledi.

Samsun'da 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle Samsun İl Emniyet Müdürlüğü gazi ve şehit ailelerine Polisevi'nde öğle yemeği verdi. Yemekte konuşan Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz İl Temsilcisi Bilal Erim, "Aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimizin de sağlıklı günler geçirmesini temenni ediyoruz. Şehit yakınlarımızın acılarını canı gönülden paylaşıyoruz" dedi.

Gaziler ve Şehit Polis aileleriyle birlikte yemeklerini paylaşmaktan mutlu olduğunu ifade eden İl Emniyet Müdür Vekili Erol İpek, katılanlara teşekkür etti.

Terör nedeniyle birçok polisi şehit verdiklerini belirten Samsun Vali Yardımcısı Hasan Özhan, "Polis teşkilatımız bu sene 168. kuruluş yılını kutlayacak. Bu kadar köklü bir kurum Türkiye'de yok. 168 yıl içersinde bu teşkilat binlerce, on binlerce şehit verdi. On binlerce gazimiz bu teşkilatımızın mensupları. Ülkemiz son 30 yıldır terör belasıyla uğraşıyor. Bu terör nedeniyle 7 bin 900 polis şehidi verdik. Kurtuluş Savaşı'nda verdiğimiz şehit bunun birkaç katıdır. Polis ve askerlerimiz görev yaparken birçok şehitler verdi. Bu terör nedeniyle yüzlerce, binlerce vatan evladı, birkaç organını terör bölgesinde bırakarak aramıza katıldı. Normal hayatlarını devam edemeyecek kadar sakat kaldılar. Sizler, aziz Türk milletine emanetsiniz. Bizler sizlere çok şey borçluyuz. Bu ülke bölünmediyse, birlik ve beraberliğini halen kaybetmediyse bu aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin emeğini inkar etmek mümkün değil. Acınız çok büyük. Bir takım sözlerle ve maddi imkanlarla bu acının dinmesi mümkün değil. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama tesellimiz bu ülke uğruna şehit düştüler. Mekanları cennettir, bundan hiçbir şüphemiz yok" diye konuştu.

Yemeğe ayrıca Polis Emeklileri Derneği (PEDER) Samsun Şube Başkanı Metin Çağlarırmak, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Emin Reşat, Oğün Şahin, Mehmet Yavuz ve Mustafa Acar, şube müdürleri, polis memurları, gaziler ve şehit yakınları katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özhan: 'Teröre 7 Bin 900 Polis Şehit Verdik' - Son Dakika


Advertisement