Pakistan'da çocuk felci aşısı yapan ekiplere düzenlenen saldırılarda dört sağlık çalışanı hayatını kaybetti.
Alınan bilgiye göre, ülkenin liman kenti Karaçi'nin Kayyumabad bölgesinde aşı ekibine silahlı saldırı düzenlendi. Aşı yapmak üzere bölgede bulunan ekibe saldıran motosikletli iki silahlı kişinin ikisi kadın üç kişiyi öldürdüğü belirtildi.
Ülkenin kuzeybatısındaki Manşera kentindeki Ogi kasabasında da bir başka aşı ekibi saldırıların hedefi oldu. Kasabada aşılama yapan ekibe düzenlenen silahlı saldırıda bir sağlık çalışanı yaşamını yitirdi.
Bu arada Pakistan'ın güneybatısındaki Ketta'nın Panjgur bölgesinde çalışan üç kişilik aşı ekibinin kimliği bilinmeyen kişilerce kaçırıldığı öğrenildi.
Karaçi eyaletinin başkenti Sind'de 7,6 milyon çocuğun aşılanması hedefi ile dün yeni bir aşı kampanyası başlatılmıştı.
Dünyada Afganistan ve Nijerya'nın yanı sıra çocuk felcinin hala aktif olarak görüldüğü üç ülkeden biri olan Pakistan'da, Pakistan Talibanı militanları tarafından, kampanyalar esnasında ajanlık yapıldığı iddiasıyla özellikle ülkenin kuzeybatısındaki Hayber-Pakthunkva eyaletinde ekiplere saldırılar düzenleniyor. - İslamabad
Son Dakika › Güncel › Pakistan'da Çocuk Felci Aşısı Yapan Ekiplere Saldırılar: 4 Ölü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?