Pakistan'da Kerbela Mateminde Çıkan Olaylar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Pakistan'da Kerbela Mateminde Çıkan Olaylar

Pakistan\'da Kerbela Mateminde Çıkan Olaylar
17.11.2013 10:00

Ravalpindi'de sokağa çıkma yasağı bir gün daha uzatıldı

Pakistan'ın Ravalpindi kentindeki olaylar nedeniyle sokağa çıkma yasağı bir gün daha uzatılırken, şehirde cep telefonu hizmetleri kısıtlandı.

Ravalpindi'de cuma günkü Kerbela matemi törenlerinde bir Vahabi camisi ile çok sayıda iş yerinin yakılması ile sonuçlanan olayların ardından kentte alınan üst düzey güvenlik önlemleri sürdürülüyor.

Şimdiye kadar 11 kişinin hayatını kaybettiği, 40 kişinin yaralandığı olayların ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağı bu gece yarısına kadar uzatılırken, kentte bombalı saldırı ihtimaline karşın cep telefonu erişimi kısıtlandı. Pencap eyaletinin başkenti Lahor'dan 5000 polisin Ravalpindi'ye gönderildiği bildirildi.

Güvenlik önlemleri kapsamında başkent İslamabad'da da cep telefonu şebekelerine erişim bugün 14.00'e kadar kapatıldı.

İçişleri Bakanı Nisar Ali Han yaptığı açıklamada, ülkedeki tüm mezheplerin ileri gelen ulemalarına çağrıda bulunarak, huzur ortamının tesis edilmesi için çaba göstermelerini istedi. Ali Han, olaylarda iş yerleri hasar gören esnafın zararının karşılanacağını ifade etti. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Kerbela Mateminde Çıkan Olaylar - Son Dakika


Advertisement